Orangutan Mejdžor proslavio 50. rođendan
Foto: Reuters

Duvao svećice

Orangutan Mejdžor proslavio 50. rođendan

Planeta -
Otac 16 mladunaca koji teži 125 kilograma duvao je svećice na rođendanskoj torti od jagoda u zoološkom vrtu blizu Nanta gde živi poslednjih 20 godina

PARIZ - Sumatranski orangutan za koga se veruje da je najstariji primat koji živi u zatočeništvu proslavio je danas svoj 50. rođendan u zoološkom vrtu u zapadnoj Francuskoj, prenosi AFP.

Dok su ga fotografi slikali, Mejdžor - koji je otac 16 mladunaca i koji teži 125 kilograma, duvao je svećice na rođendanskoj torti od jagoda u zoološkom vrtu blizu Nanta gde živi poslednjih 20 godina.

Rođen 1962. godine u Indoneziji, Mejdžor je uhvaćen sedam godina kasnije i držan je u zoološkim vrtovima u Nemačkoj pre nego što je 1989. godine prebačen u Francusku.

Njegovi čuvari kažu da je ovaj orangutan, koji živi sa tri ženke i četvoro dece, posebno cenjen zbog svojih reproduktivnih sposobnosti.

Orangutani su veliki čovekoliki majmuni poznati po svojoj inteligenciji, dugačkim rukama i crveno-braon krznu. Oni nastanjuju prašume Bornea i Sumatere. Sumatranski orangutani nalaze se na listi kritično ugroženih vrsta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track