GLAVNI TUŽILAC RAZVEJAO SVE SUMNJE: Tramp nije kovao zaveru sa Rusijom! (VIDEO)
Foto: AP

kraj igre

GLAVNI TUŽILAC RAZVEJAO SVE SUMNJE: Tramp nije kovao zaveru sa Rusijom! (VIDEO)

Planeta -

Glavni tužilac SAD Vilijam Bar potvrdio je da nije bilo zavere američkog predsednika Donalda Trampa i drugih Amerikanaca s ruskim vlastima u vreme predsedničkih izbora 2016. u SAD.

Bar je zahvalio specijalnom tužiocu SAD Robertu Mileru zbog toga što je uspeo da "otkrije prirodu pokušaja Rusije da se umeša u američki izborni proces".

"Ruska vlada je pokušala da se umeša u naš izborni proces, ali zahvaljujući našoj detaljnoj istrazi, sada znamo da ruski operativci nisu naišli na saradnju predsednika Trampa i onih koji su vodili njegovu kampanju", rekao je Bar.

"Glavni cilj istrage specijalnog tužioca bio je da se utvrdi da li je Trampov predizborni tim ili bilo ko ko je s njim povezan, stupao u zaveru ili koordinaciju dejstava s ruskom državom radi mešanja u izbore 2016. godine. Specijalni tužilac je izjavio da 'istragom nije utvrđeno da su članovi Trampove kampanje bili u zaveri ili koordinaciji dejstava s ruskom državom u njenim naporima da se umeša u izbore", rekao je Bar na konferenciji za novinare.

Takođe, utvrđeno je da Tramp nije uticao na Roberta Milera i tok istrage.

Posle Barovog obraćanja, Tramp je objavio sliku na kojoj piše: "Kraj igre. Za sve hejtere i radikalne levičarske demokrate".

Kurir.rs Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja