Najnovije vesti

ŠOKANTNO UPOZORENJE BIVŠEG ČLANA AL-KAIDE: Evropom šetaju mnogo opasni ljudi, sigurnije mi je u Saudijskoj Arabiji nego u Parizu i Briselu
Foto: Profimedia

strah od terorizma

ŠOKANTNO UPOZORENJE BIVŠEG ČLANA AL-KAIDE: Evropom šetaju mnogo opasni ljudi, sigurnije mi je u Saudijskoj Arabiji nego u Parizu i Briselu

Planeta

Bivši član Al-Kaide i britanske obaveštajne službe u razgovoru za mađarski nedeljnik Hetek izjavio je da veoma opasni pojedinci slobodno šetaju Evropom, a da migranstka kriza predstavlja potencijalnu pretnju za Evropu, te da bi države trebalo da se brane od subverzivnih ideologija.

 

"U suprotnom niko neće biti bezbedan", kazao je Din, koji se kao tinejdžer pridružio Al-Kaidi, a prenela je agencija V4NA.

Din je rekao i da se trenutno oseća bezbednije na ulicama Budimpešte, pa čak i Saudijske Arabije, nego u Parizu i Briselu gde "veoma opasni pojedinci hodaju ulicama".

 

On smatra da se muslimanski migranti moraju integrisati u društvo i da bi trebalo da budu zahvalni što su prihvaćeni i imaju veću slobodu da ispoštuju i ponašaju se u skladu sa svojom religijom u Evropi nego bilo gde u arapskom svetu.

 

Din, koji je bio jedan od osnivača Al-Kaide, kaže da je počeo da gubi veru u tu organizaciju onog trenutka kad je počela da targetira civile.

 

Regrutovala ga je, inače, britanska tajna služba dok je bio na lečenju u bolnici i tokom rada je pomogao da se spreči nekoliko napada i uhvate teroristi, uključujući i njegove stare prijatelje.

 

Kada je razotkriven kao tajni agent bio je prinuđen da napusti službu.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...