TRAMP ČESTITAO ZELENSKOM, PUTIN NEĆE JOŠ: Evo kada će predsednik Rusije pozvati svog ukrajinskog kolegu (VIDEO)
Foto: AP / Evan Vucci, EPA / Anatoly Maltse, AP

mudro

TRAMP ČESTITAO ZELENSKOM, PUTIN NEĆE JOŠ: Evo kada će predsednik Rusije pozvati svog ukrajinskog kolegu (VIDEO)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je Vladimiru Zelenskom pobedu na predsedničkim izborima u Ukrajini.

Bela kuća je saopštila da je Tramp razgovarao sa Zelenskim posle pobede na jučerašnjim izborima, da je izbore nazvao važnim trenutkom u istoriji Ukrajine i pohvalio to što su izbori bili mirni i demokratski.

Navedeno je da je Tramp "podvukao nepokolebljivu podršku SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u njenim medjunarodno priznatim

granicama".

Predsednik SAD je takodje izrazio posvećenost saradnji sa Zelenskim na "sprovodjenju reformi koje jačaju demokratiju, povećavaju prosperitet i iskorenjuju korupciju".

U Kremlju smatraju da je još uvek rano govoriti o čestitki ruskog lidera Vladimira Putina Zelenskom na pobedi, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Zasad je rano govoriti o čestitki predsednika Putina gospodinu Zelenskom, kao i o mogućem zajedničkom radu. Sudićemo po konkretnim delima“, komentarisao je Peskov rezultate izbora u Ukrajini.

On je dodao da se Moskva sa poštovanjem odnosi prema izboru ukrajinskog naroda, iako je legitimitet sadašnjih predsedničkih izbora u toj zemlji bio pod znakom pitanja zbog nemogućnosti glasanja tri miliona Ukrajinaca koji žive u Rusiji.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Beta AFP

Foto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track