EVO KAKO ĆE KIM UĆI U RUSIJU: Njegovo obezbeđenje već stiglo i sukobilo se sa novinarima (VIDEO)
Foto: AP, AP / Korea Summit Press Pool

brutalno

EVO KAKO ĆE KIM UĆI U RUSIJU: Njegovo obezbeđenje već stiglo i sukobilo se sa novinarima (VIDEO)

Planeta -

Blindirani voz lidera Severne Koreje Kim Džong-un stići će sutra u Vladivostok, otkrio je za Sputnjik izvor u Ruskim železnicama.

„Voz će stići ujutru na stanicu Hasan, proći će kroz Usurijsk i onda će doći u Vladivostok. Red vožnje vozova u regionu ide po planu. On se može menjati tokom kretanja blindiranog voza na liniji Hasan–Usurijsk, a zatim u delu Transsibirske magistrale Usurijsk–Vladivostok. Tako će biti i u povratku“, rekao je sagovornik agencije.

Zvanični predstavnik Ruskih železnica za Daleki istok je rekao za Sputnjik da se red vožnje teretnih vozova za sada nije menjao.

RIA Novosti je objavila video na kojem se vidi dolazak dva aviona iz Severne Koreje. Južnokorejski mediji navode da se radi o službi bezbednosti Kim Džong-una, kao i da je jedan od pripadnika te službe čak udario kameru jednog novinara.

Ruski mediji su ranije pisali da je jedan severnokorejski činovnik nedavno boravio u Vladivostoku, kako bi utvrdio da li postoje svi uslovi za osiguranje bezbednosti severnokorejskog lidera na železničkoj stanici u tom gradu.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track