Najnovije vesti

PRVI POTEZ NOVOG PREDSEDNIKA UKRAJINE: Zelenski uveo jednu veliku promenu koja se Rusima možda neće svideti
Foto: AP

počinje od malih stvari

PRVI POTEZ NOVOG PREDSEDNIKA UKRAJINE: Zelenski uveo jednu veliku promenu koja se Rusima možda neće svideti

Planeta

Novoizabrani predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski promenio je svoj potpis na društvenoj mreži Fejsbuk s ruskog na ukrajinski jezik, saopštila je njegova portparolka Irina Pobedonosceva.

Ranije je na toj stranici njegovo ime bilo napisano na ruskom jeziku - Vladimir, a sada je promenjeno u ukrajinsku varijantu - Volodimir.

 

"Dobili smo predloge od svojih pratilaca da se ime promeni i odazvali smo se na njih. To je i umesno ako imamo u vidu njegov novi status kao predsednika“, rekla je Pobedonosceva.

foto: Facebook/Printscreen

Naglasila je da promena potpisa na društvenoj mreži nema veze sa Zakonom o funkcionisanju ukrajinskog jezika kao državnog koji je 25. aprila usvojila Vrhovna rada Ukrajine, a kojim je predviđeno korišćenje isključivo ukrajinskog jezika u svim sferama života.

 

Prema rečima portparolke, na Fejsbuku će uskoro biti otvorena i nova stranica "Vladimir Zelenski - predsednik Ukrajine".

 

Drugi krug predsedničkih izbora u Ukrajini održan je 21. aprila. Zelenski je ubedljivo pobedio dosadašnjeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka osvojivši 73,22 odsto glasova birača.

 

Kurir.rs/Sputnik
Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...