OVAJ MLADIĆ JE SIN MILIONERA, A MORA DA ŠTEDI ZA STAN: Otac mu neće ostaviti 400 miliona dolara, ali za to ipak ima dobar razlog!
Foto: Facebook/Printscreen

novac na dohvat ruke, ali...

OVAJ MLADIĆ JE SIN MILIONERA, A MORA DA ŠTEDI ZA STAN: Otac mu neće ostaviti 400 miliona dolara, ali za to ipak ima dobar razlog!

Planeta -

Aleks Ših, naslednik najveće agencije za nekretnine u Hongkongu ne poseduje ni kuću.

I ne samo to, neće naslediti ogromno bogatstvo od 400 miliona dolara jer je njegov otac, milioner Ving Čing Ših (70), odlučio da sav novac da u dobrotvorne svrhe.

Ipak, maldi Ših kaže da ga to ne muči jer im je otac davno rekao da od silnog novca neće videti ništa.

Ving Čing Ših
Ving Čing Šihfoto: Youtube/Printscreen

Ših ima troje odrasle dece, ali tvrdi da njima neće ostaviti ni dinara. Ovaj poslovni čovek se obogatio 1978. kad je osnovao agenciju za nekretnine "Centaline".

Još pre deset godina uključio se u rad humanitarnih udruženja kojima donira većinu svog novca. Njegova porodica živi skromno i potpuno podržavaju Vingovu odluku.

"Saopštio nam je tu odluku dok smo bili vrlo mali. Nismo imali izbora nego da poslušamo njegove želje. Objasnio nam je da nije dobro voditi preopušteni život i da ćemo više ceniti novac koji sami zaradimo", rekao je Aleks (30).

Aleks radi kod oca i nakon što Ving odstupi sa mesta direktora, sin će naslediti njegovu poziciju.

"Moji prijatelji trenutno zarađuju više od mene", objasnio je. Vingov najmlađi sin, uprkos tatinom bogatstvu ima probleme poput većine mladih, štedi za stan kako bi mogao da se odseli od roditelja.

"Naš život je oduvek bio skroman. Znam da to prebogati klinci iz Njujorka i Londona ne mogu da shvat", kaže Aleks.

Iako firma obrće milione dolara dnevno, Aleks ima "običnu" platu. Inače, Ših je odlučio da zarađeni novac iskoristi za iskorenjivanje siromaštva u ruralnom delu Kine, od izgradnje infrastrukture do pomoći siromašnoj deci kako bi se obrazovali.

Kurir.rs/Straitstimes.com Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track