Odbegli sirijski general u Parizu

Potvrda

Odbegli sirijski general u Parizu

Planeta -
Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je da se brigadni general Manaf Tlas, jedan od najviših zvaničnika koji su napustili sirijski režim, nalazi u glavnom gradu Francuske

PARIZ - Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je danas da se brigadni general Manaf Tlas, jedan od najviših zvaničnika koji su napustili sirijski režim, nalazi u Parizu.

Oland je ovo rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa tuniškim predsednikom Mosefom Marzukijem, ali nije precizirao gde je odbegli general odseo, naveo je AP.

Marzuki je izjavio da je zbačenom tuniškom predsedniku Zinu al-Abidinu Benu Aliju ponudio garancije da će biti fizički bezbedan i obećao mu fer suđenje ako se vrati u domovinu.

"Ako Ben Ali nema zbog čega da se oseća krivim, onda ga pustite da se vrati u Tunis. Ja mogu da garantujem njegovu fizičku bezbednost i imaće fer suđenje", kazao je Marzuki.

Ben Ali je 14. januara 2011. sa suprugom pobegao u Saudijsku Arabiju u jeku protesta u Tunisu. On je već osuđen u odsustvu na višedecenijsku kaznu zatvora zbog ubistva nekoliko stotina demosntranata u gradovima u centralnom Tunisu gde je počelo "Arapsko proleće".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track