Najnovije vesti

PILOT KOJI JE POGINUO U MEKSIKU NIJE HTEO DA LETI SA KOSOVA: Vozio je kokain za El Čapa, a onda je jednom odbio da preveze Gadafijevog sina...
Foto: EPA/LA VOZ DE MONCLOVA/Printscreen Facebook

burna biografija

PILOT KOJI JE POGINUO U MEKSIKU NIJE HTEO DA LETI SA KOSOVA: Vozio je kokain za El Čapa, a onda je jednom odbio da preveze Gadafijevog sina...

Planeta

Pilot koji je poginuo u padu aviona u planinama Meksika poznat je po hapšenju zbog veza sa kartelom El Čapa i odbijanju da prebaci sina Muamera Gadafija Saada iz Libije.


Vojni pilot Huan Hoze Talavera (45) bio je jedan od 13 osoba koji su stradali pre dva dana u meksičkoj planini Okampo na severu države, prenosi Dejli mejl.
On je poznat po tome što je u julu 2006. godine uhapšen na aerodromu u Tihuani zajedno sa još 10 osoba, zbog sumnje da je radio za kartej Žoakina El Čapo Guzmana, odnosno da je prevozio osobe bez dokumenata i oružje.


Takođe, za njega se navodi da je prevozio kokain za isti kartel, ali nije poznato koliko je vremena proveo u zatvoru zbog toga.


Talavera je 2011. godine odbio da prebaci Gadafijevog sina Saadija Gadafija iz Libije u Meksiko. Gadafijevog sina tada je tražio Interpol, a Talaver i još dvojica pilota odbili su tada da lete sa Kosova na teritoriju Libije.


U ponedeljak, privatni mlaznjak koji je Talaver vozio srušio se između Las Vegasa, Nevade i Montereja, na severu Meksika.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/La Voz De Monclova/Printscreen Facebook)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...