Najnovije vesti

NJEN ZAGRLJAJ JE PUTINA OTOPIO: Evo ko je bakica (86) koja ima posebno mesto u životu ruskog predsednika (FOTO)
Foto: EPA

dirljiv susret

NJEN ZAGRLJAJ JE PUTINA OTOPIO: Evo ko je bakica (86) koja ima posebno mesto u životu ruskog predsednika (FOTO)

Planeta

U Moskvi je obeležen Dan pobede nad fašizmom, a tim povodom je održan i svečani prijem u Kremlju.

Ruski predsednik Vladimir Putin je privukao pažnju susretom sa jednom simpatičnom bakicom. U pitanju je njegova nekadašnja učiteljica Vera Gurevič.

foto: EPA

Inače, Vera je bila Putinova razredna od petog do osmog razreda u školi broj 193 u Lenjingradu. Odsek za nemački jezik Fakulteta za strane jezke Lenjingradskog instituta A.H. Hercen završila je 1958. godine, kada se i zaposlila kao nastavnik nemačkog u srednjoj školi broj 193 u Rejonu Dzeržinskog u Lenjingradu. Napisala je monografiju "Vladimir Putin. Roditelji. Prijatelji. Nastavnici".

foto: EPA

Svojevremeno je ispričala kako je njen bivši đak, vragolasti dečak "nepresušne energije" u višim razredima srednje škole "okrenuo list", popravio ocene i upisao se na fakultet, a sa njom do danas ostao u prijateljskim odnosima.

Putinova razredna rekla je da je šef ruske države kao dečak zračio ogromnom energijom.

Na pitanje da li je imao loše ocene, nastavnica nemačkog jezika u penziji, bez ustezanja je odgovorila da je sigurno imao, jer je kao mali bio nestašan.

"U nižim razredima osnovne škole, kada je bežao sa časova, a u povratku otvarao sva vrata i oglašavao se sa "Ku-ku, to sam ja" rekla je.

Ipak, Putin je pritom uvek nastojao da opravda poverenje nastavnika. Osmi razred završio je samo sa četvorkama i peticama i upisao se u školu hemijskog usmerenja. Ali to ga nije privlačilo.

On je oduvek bio osoba humanističke orijentacije. Postavio je sebi cilj, da se upiše na fakultet.

Kurir.rs Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...