POMPEO SPUŠTA LOPTU PRED ODLAZAK KOD PUTINA: Hitno povukao saopštenje o Crnoj Gori u kojem se kritikuje RUSIJA!
Foto: AP / Mandel Ngan / Pool

SLUČAJ DRŽAVNI UDAR

POMPEO SPUŠTA LOPTU PRED ODLAZAK KOD PUTINA: Hitno povukao saopštenje o Crnoj Gori u kojem se kritikuje RUSIJA!

Planeta -

Američki državni sekretar Majk Pompeo naredio je da bude povučeno saopštenje Stejt departmenta, u kojem se pozdravlja presuda u slučaju "Državni udar" u Crnoj Gori, a koje je objavljeno greškom, saznaje časopis Forin polisi.

Stejt department je u saopštenju pozdravio presudu kao "jasnu pobedu vladavine zakona nad ogoljenim pokušajem Rusije da potkopa suverenitet Crne Gore".

"Od osujećenog pokušaja državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine, koji je podržala Rusija, Crna Gora je preduzela važne korake ka integraciji u transatlantsku porodicu, od kojih je najznačajniji pridruživanje NATO u junu 2017. godine", navedeno je u saopštenju.

Međutim, kako su za Forin polisi rekli bivši i aktuelni zvaničnici upoznati sa ovim pitanjem, Pompeo se usprotivio saopštenju jer, kako su naveli, želi da ublaži ratoborne tonove sa Rusijom pred posetu Moskvi.

Časopis navodi da je saopštenje slučajno objavljeno u četvrtak popodne, Pompeova kancelarija je naredila da bude poništeno, ali je birokratska procedura već bila pokrenuta.

Ubrzo nakon što je izdato, saopštenje je brzo povučeno i tiho skinuto sa vebsajta Stejt departmenta, prenosi ovaj list.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Mandel Ngan / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track