HAOS U ALBANIJI: Opozicija nastavlja proteste i zahteva oslobađanje partijskih funkcionera i OSTAVKU VLADE! U jučerašnjim nemirima povređeno više policajaca i demonstranata! (VIDEO)
Foto: EPA

nasilje na ulicama

HAOS U ALBANIJI: Opozicija nastavlja proteste i zahteva oslobađanje partijskih funkcionera i OSTAVKU VLADE! U jučerašnjim nemirima povređeno više policajaca i demonstranata! (VIDEO)

Planeta -

Opozicija u Albaniji odlučila je da i danas nastavi sa protestima i pozivima na ostavku vlade i prevremene parlamentarne izbore.

Lideri albanske opozicije, predvođeni Demokratskom strankom, odlučili su da i danas održe manji protest zbog hapšenja višeg partijskog zvaničnika i pozvali su na još veći protest u ponedeljak. Opozicija optužuje da je kabinet premijera Albanije Edija Rame povezan sa organizovanim kriminalom i korumpiran, što je albanska vlada demantovala.

Na jučerašnjim protestima u Albaniji došlo je do nasilja. Pristalice opozicije bacale su Molotovljeve koktele, dok je policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima. Bilo je povređenih sa obe strane. Rama je osudio nasilje, poručivši da je "Albanija sada oštećena".

da podsetimo oko deset policajaca i nekoliko demonstranata povređeno je sinoć tokom antivladinih protesta u Tirani. Na protestima u Tirani okupilo se više hiljada pristalica albanske opozicije desnog centra, tražeći ostavku vlade premijera Edija Rame i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pojedini učesnici protesta, među kojima je bila i grupa sa maskiranim licima, gađala je molotovljevim koktalima, petardama i farbom ulaz zgrade vlade, a kasnije i parlamenta. Policija je ispalila suzavac, kada je grupa demonstranata probila policijski kordon i krenula ka zgradi vlade.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja