RAT NIKAD BLIŽI, IRAN PORUČUJE: Američke pretnje su prilika da ih udarimo PRAVO U GLAVU!
Foto: EPA / Abedin Taherkenareh

tenzije u zalivu

RAT NIKAD BLIŽI, IRAN PORUČUJE: Američke pretnje su prilika da ih udarimo PRAVO U GLAVU!

Planeta -

Američko vojno prisustvo u Zalivu nekada je bilo ozbiljna pretnja, sada je prilika, a ako krenu na nas udarićemo ih pravo u glavu, izjavio je komandant iranske Revolucionarne garde Amirali Hadžizadeh.

"Nosač aviona ima makar 40 - 50 aviona na sebi i oko 6.000 vojnika, što je u prošlosti bila pretnja po nas, ali sada su se pretnje pretvorile u prilike", rekao je Hadžizadeh, prenosi Rojters.

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da će postaviti sisteme za protivvazdušnu odbranu dugog dometa "Patriot" i amfibijski vojni brod "Arlington LDP-24" u zonu Centralne komande vojske SAD (CENTCOM), prvenstveno zadužene za Bliski istok i centralnu Aziju.

foto: EPA / Abedin Taherkenareh

"Ove snage će se pridružiti američkom nosaču aviona Abraham Linkoln i jedinici borbenih aviona SAD u regionu Bliskog istoka, kao odgovor na indikacije o pojačanoj spremnosti Irana da izvede ofanzivne operacije protiv vojnih snaga SAD i naših interesa", navodi se u saopštenju Pentagona.

Ističe se i da SAD ne traže sukob sa Iranom, ali da su spremni da brane vojsku SAD i američke interese u regionu, preneo je Tass.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je objasnio kako je raspoređivanje mornaričkih jedinica predvođenih nosačem aviona "Abraham Linkoln" i jedinicama borbenih aviona u zonu CENTCOM-a (u Kataru) signal iranskim vlastima.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Abedin Taherkenareh

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja