NOVA PRAVILA ZA FEJSBUK LAJV: Posle masakra na Novom Zelandu nove mere! Broje vam se prekršaji i ograničava pristup!
Foto: AP / Yoan Valat / Pool

krajstčerč poziv

NOVA PRAVILA ZA FEJSBUK LAJV: Posle masakra na Novom Zelandu nove mere! Broje vam se prekršaji i ograničava pristup!

Planeta -

Fejsbuk pooštrava pravila lajv prenosa za svoje korisnike uoči sastanka svetskih lidera u cilju suzbijanja onlajn nasilja nakon masakra u Krajstčerču.

Fejsbuk je saopštio da uvodi novu politiku za korišćenje usluge Fejsbuk Lajv, privremeno ograničavajući pristup osobama koje su se suočile s disciplinskim postupcima za kršenje najozbiljnijih pravila kompanije na bilo kom mestu na sajtu.

Korisnicima koji prvi put budu suspendovani biće onemogućeno da koriste Lajv na određeni vremenski period, navodi kompanija. Takođe se povećava niz prekršaja koji će kvalifikovati korisnike za suspenziju, javlja Rojters.

Fejsbuk nije naveo za koja krivična dela je moguće dobiti suspenziju ili koliko dugo će ona trajati, ali portparolka kompanije je rekla da, prema novim pravilima, napadaču koji je usmrtio 51 osobu u pucnjavi u dve džamije u Krajstčerču ne bi bilo moguće da koristiti Lajv sa svoj Fejsbuk naloga.

Najava je stigla uoči kopredsedavanja premijerke Novog Zelanda Džesinde Ardern sastankom s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, u sredu, koji za cilj ima da svetski lideri i šefovi tehnoloških kompanija potpišu "Krajstčerč poziv", koji će ih obavezati na eliminisanje nasilnih ekstremističkih sadržaja na internetu.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Yoan Valat / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track