Najnovije vesti

ALPINISTA PRE PENJANJA NA MONT EVEREST POSLAO PORUKU ĆERKI (4): Irac nije znao da će ga po tome dete pamtiti! (VIDEO)
Foto: EPA, Facebook

tuga

ALPINISTA PRE PENJANJA NA MONT EVEREST POSLAO PORUKU ĆERKI (4): Irac nije znao da će ga po tome dete pamtiti! (VIDEO)

Planeta

Prijatelji smatraju da bi bilo prikladno da Šejmus Loules, koji je poginuo posle penjanja na krov sveta da njegovo poslednje počivalište bude upravo na Mont Everestu.

Loules je, podsećamo, preminuo nakon što se uspešno popeo na Mont Everest. Bila mu je velika želja da ostvari taj uspon pre 40. rođendana, prenosi Ajriš san.

Loules (39), profesor veštačke inteligencije na Triniti koledžu u Dablinu, preminuo je samo nekoliko sati nakon što se popeo na Mont Everest pre dvanaest dana. Još uvek traje operacija izvlačenja tela drugog Irca Kevina Hejnsa.

Irac je svojoj trudnoj supruzi Pameli poslao poruku s vrha. Napisao je da je to učinio, popeo se i da stiže kući. Ali samo nekoliko sati nakon uspona, pao je 500 metara tokom spuštanja s visine od 8300 metara.

Njegova supruga Pam i četverogodišnja ćerkica Ema došle su u crkvu zajedno s njegovim roditeljima Beti i Džimijem, bratom Siaranom i ostatkom porodice.

Loules je pre polaska rekao ćerki da ne poraste pre nego što se on vrati kući. Njegovi prijatelji kažu da je prikladno da njegovo poslednje počivalište bude upravo na Mont Everestu.

Kurir.rs/Irish times Foto: EPA, Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...