AMERIKANAC PLATIO LIGNJE 600 EVRA NA GRČKOM OSTRVU, A SADA SE OGLASIO I VLASNIK RESTORANA: Njegovo objašnjenje ogromnog računa sve zapanjilo! Cene jesu tačne, ali... (FOTO)
Foto: Facebook/Printscreen

sporan račun od 836 evra

AMERIKANAC PLATIO LIGNJE 600 EVRA NA GRČKOM OSTRVU, A SADA SE OGLASIO I VLASNIK RESTORANA: Njegovo objašnjenje ogromnog računa sve zapanjilo! Cene jesu tačne, ali... (FOTO)

Planeta -

Američki vojnik Francisko Tehada, poznatiji i kao Sisko Rok, nedavno je imao vrlo negativno iskustvo u jednom restoranu na Mikonosu.

Podsetimo, sa prijateljima je naručio šest porcija lignji, 3 salate i šest piva, ali su ostali zatečeni cenom - račun je iznosio 836 evra.

"Ovo je sramota! Šest porcija lignji naplaćeno im je skoro 600 evra, a šest lokalnih lager piva 150 evra", rekao je. Tri salate Cezar platili su 60 evra, dve flaše vode 17,80, a čašu soka od paradajza, kao prilog lignjama, 18 evra.

foto: Printscreen

Njihova priča je obišla ceo svet, a sada se oglasio i vlasnik restorana Dimitris Kalamaras. Kaže da mu je žao zbog načina na koji se njihov gost izražavao, ali da su cene tačne.

"Iako smatramo kako cene odražavaju nivo naših napora, brige i kvaliteta hrane koju serviramo na jednoj od najpoželjnijih plaža na svetu, možemo da razumemo nezadovoljnog gosta. Ipak, reći da smo 'svetska zamka' nije u redu. Ne samo zato što su cene istaknute na tabli kraj ulaza kako bi svi mogli da vide, nego su i jelovnici i katalozi ponuđeni svim gostima pre nego što naruče", rekao je.

"Međutim, neki ne gledaju jelovnike nego naruče odmah. Ne zaustavljamo ih u tome. Koliko je verodostojna osoba koja kaže da je tražila cenu pića/hrane, ali da im je uskraćena ta informacija, a svejedno su naručili?", zapitao se vlasnik.

Kalamaras ističe da cene svoje goste i da su čak osmislili posebne menije koji su nešto povoljniji za one koji si ne mogu sve da priušte. Zapitao se i zašto se u luksuznim hotelima sobe onda plaćaju od 200 do 500 evra za noć.

"Jesmo li svi kriminalci, lopovi, loši ljudi? Svi ste pozvani da dođete i probate našu kuhinju, uživate u jedinstvenom pogledu koji oduzima dah, osetite vibracije i uživate u našim pićima i jelima posluženima uvek s osmehom. Ali, molim vas, prvo proverite cene! Molim vas, dođite i odlučite. Ne dopustite da vas ljudi obmanjuju fotografijama računa koji su samo mali deo priče", zaključio je vlasnik skupog restorana.

Kurir.rs/Vecernji.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track