NAPAD NA TRAMPOVE PRISTALICE U LONDONU: Besna rulja umalo linčovala simpatizera predsednika SAD, gađali ga šejkom i vikali "Đubre nacističko" (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

tri dana pod tenzijama

NAPAD NA TRAMPOVE PRISTALICE U LONDONU: Besna rulja umalo linčovala simpatizera predsednika SAD, gađali ga šejkom i vikali "Đubre nacističko" (VIDEO)

Planeta -

Oko 30.000 Britanaca protestovalo je u Londonu ispred zgrade Parlamenta protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je u službenoj poseti Velikoj Britaniji.

Došli su i oni koji podržavaju Trampa, ali nisu se dobro proveli. Besna rulja ih je gurala i zalivala šejkovima i to sve pred očima policajaca.

Dogodilo se to samo nekoliko minuta posle govora šefa laburista Džeremija Korbina, koji je vodio protest protiv Trampa i koji je molio demonstrante da ostanu mirni. Kao da je pričao nekim drugim jezikom.

Ali demonstranti su šutirali ljude koji su došli da podrže Trampa za kog je Korbin rekao da je stvorio 'atmosferu mržnje i rastućeg rasizma' i to pred policajcima.

Muškarac koji je dobio šejk u glavu taj isti šejk je bacio na demonstrante , aonda je počelo guranje, udaranje i vređanje. Ubrzo je stiglo nekoliko policajaca koji su ga izvukli na sigurno.

Među demonstrantima je Šibon Pridžet inače službenik izrazito cenjenog NHS (Nacionalnog zdravstvenog sistema). Pridžetova se unosila u lice čoveku i vikala mu "nacističko đubre", dok se s njega cedio šejk.

Ona se kasnije na svojem Tviter profilu da joj je "žao zbog njenog ponašanja i da je trebala mirno da protestuje".

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja