PROCUREO PRVI SNIMAK ASANŽA IZ ZATVORA: Pogledajte kako izgleda osnivač Vikiliksa! SVE VISI NA NJEMU, A TEK KADA MU VIDITE ĆELIJU... (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

prvi put snimljen iza rešetaka

PROCUREO PRVI SNIMAK ASANŽA IZ ZATVORA: Pogledajte kako izgleda osnivač Vikiliksa! SVE VISI NA NJEMU, A TEK KADA MU VIDITE ĆELIJU... (VIDEO)

Planeta -

U ekskluzivnom video snimku prvi put je prikazano u kakvim je uslovima osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž unutar zatvora Belmarš koji slovi za jedan od najbolje obezbeđenih.

Dok naizgled razgovara sa drugim zatvorenicima, primetno je da je Asanž značajno oslabio, a kamera potom prikazuje malu ćeliju u kojoj je, navodno, smešten.

Po podu su razbacani papiri i knjige, ali RT, koji je i prvi došao u posed snimka, napominje da nije moglo da se potvrdi da je to zaista njegova ćelija iako osnivač "Vikiliksa" vidno ulazi u nju.

Inače, video je objavljen dan nakon što je jedan američki medij obelodanio Asanžove fotografije iz zatvora koje im je navodno dostavio jedan od zatvorenika. Navodno su se dvoumili da li uopšte da ih objavljuju zbog privatnosti.

Treba napomenuti da je Asanžovo zdravlje rapidno oslabilo od kraja maja i na osnovu informacija veruje se da je on prebačen u bolničko krilo zatvora.

Osnivač "Vikiliksa", suočen sa 18 optužnica koje zajedno nose 175 godina robije, trenutno čeka da Velika Britanija donese odluku povodom zahteva za ekstradiciju koji su stigli iz SAD, ali i Švedske.

Kurir.rs/RT

Foto pšrintscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track