SEĆATE SE KEVINA IZ FILMA SAM U KUĆI? E, PA OVAJ DEČAK JE TO STVARNO DOŽIVEO: Brajdonu (11) upali lopovi u kuću, a onda je uzeo mačetu sa zida! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube WFMY

hrabri dečak

SEĆATE SE KEVINA IZ FILMA SAM U KUĆI? E, PA OVAJ DEČAK JE TO STVARNO DOŽIVEO: Brajdonu (11) upali lopovi u kuću, a onda je uzeo mačetu sa zida! (VIDEO)

Planeta -

Brejdon Smit (11) bio je sam u kući kada je troje provalnika ušlo unutra. Međutim, dečak ih je oterao nakon što je zgrabio mačetu i udario jednog od njih u glavu.

Kako kaže, znao je da nema vremena za razmišljanje i strah.

"Zgrabio sam svoju mačetu sa svog zida i otišao da ga udarim. Znao sam da moram da reagujem u trenutku", rekao je on u ekskluzivnom intervjuu sa "Ej-Bi-Si" "Znao sam da moram da reagujem u trenutku."

Ali sada dečakova porodica traži odgovore od šerifove kancelarije okruga Oranž o kako je pušten kada je izašao iz bolnice nakon lečenja od povreda izazvanih u sukobu sa Brajdonom.

Osumnjičeni, 19-godišnji Džateveon Dašavn Hal, uhapšen je oko 13 časova u nedelju u Burlingtonu, a nakon nekih 40 sati snimljen je video nadzornom kako izlazi iz Medicinskog centra Univerziteta Severne Karoline, s glavom koja je bila zavijen i u bolničkoj pidžami, saopštile su vlasti.

Napad se dogodi u petak, oko 11 časova, a majka dečaka Brajdona, Ketlin Džonson, u tom trenutku razgovarala je telefonom sa sinom.

Ona tvrdi da je čula kako jedan od uljeza kaže da je kuća prazna, a policajci tvrdi da su oni u kući otkrili samo Brajdona.

Napadač Hal je navodno našao pištolj za pelet u kući, uzeo Brajdonov telefon i prisilio dečaka da uđe u ormar u spavaćoj sobi pre nego što su on i njegovi saučesnici navodno nastavili da pretražuju rezidenciju, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

"Maloletnik je napustio ormar i uspeo da uzme mačetu. Ušao je u dnevnu sobu iza uljeza, zamahnuo mačetom i udario ga u potiljak", navodi se u saopštenju.

Brajdon je rekao WFMY-u da je znao da je pištolj za pelet pun, pa je učinio ono što ga je otac naučio da uradi ako uljez ikada provali u njihov dom.

Hal je odgovorio tako što je udario dečaka u stomak i udario ga u kauč, saopštile su vlasti. Ali Brajdon je brzo skočio na noge i ponovo krenuo da juri Hala mačetom, ali je ovaj nestao.

"Uljez je shvatio da značajno krvari od udarca mačetom. Ispustio je ukradenu elektroniku, izašao a sva trojica osumnjičenih su pobegli iz kuće “, objavila je šerifova kancelarija.

U intervjuu za WFMY, Brajdon je poslao poruku provalnicima: "Ne bi trebalo da radite ono što ste uradili i bolje je da nađete posao nego da provalite u tuđu kuću."

(Kurir.rs/ABC News/Foto: Printscreen Youtube WFMY News 2)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track