Najnovije vesti

SAHRANJEN BIVŠI EGIPATSKI PREDSEDNIK: Muslimansko bratstvo tvrdi da je njegova smrt na suđenju ubistvo
Foto: EPA/MOHAMED HOSSAM

odlazak

SAHRANJEN BIVŠI EGIPATSKI PREDSEDNIK: Muslimansko bratstvo tvrdi da je njegova smrt na suđenju ubistvo

Planeta

Bivši egipatski predsednik Muhamed Mursi, koji je preminuo juče tokom suđenja, sahranjen je danas u Kairu, objavio je njegov sin Ahmed na svom Fejsbuk profilu.

 

Kako se navodi, Mursi je sahranjen pored ostalih važnih članova Muslimanskog bratstva, prenosi Rojters. Sahrani su prisustvovali članovi porodica. Mursi je sahranjen u Kairu, pošto su vlasti odbile da odobre sahranu u njegovom rodnom mestu u provinciji Šarkija.

 

Mursi je preminuo juče od srčanog udara, nakon što se onesvestio tokom suđenja pod optužbom za špijunažu.

 

Pokret Muslimansko bratstvo saopštilo je sinoć da je smrt bivšeg predsednika Egipta i te islamističke organizacije Muhameda Mursija (67), zapravo "ubistvo" prvog demokratski izabranog predsednika zemlje.

 

Iz tog pokreta Egipćani su pozvani da se masovno okupe na sahrani Mursija.

U saopštenju objavljenom na sajtu tog Pokreta, Bratstvo je pozvalo narod da se okuplja ispred ambasada Egipta širom sveta, prenosi Rojters.

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova proglasilo je alarmantnu situaciju u zemlji nakon smrti Mursija i angažovalo hiljade dodatnih pripadnika snaga bezbednosti nakon vesti o njegovoj smrti, prenosi agencija Anadolija.

 

Državne vlasti su takođe u okviru preduzetih mera pozvale oficire i policajce koji su bili na odmoru da se vrate na dužnost, a preduzete su i posebne mere predostrožnosti u državnim i privatnim ustanovama, crkvama i hotelima.

Takođe, odobren je i plan "C" kojim se omogućava pokretanje operacije protiv terorističkih struktura.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/MOHAMED HOSSAM)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...