Najnovije vesti

POSLE MASOVNE TUČE U RUSIJI PROTERANI ROMI: U obračunu u kom su korišćene pesnice, letve i štangle poginula jedna osoba (VIDEO)
Foto: Screenshot

brutalno

POSLE MASOVNE TUČE U RUSIJI PROTERANI ROMI: U obračunu u kom su korišćene pesnice, letve i štangle poginula jedna osoba (VIDEO)

Planeta

Masovna tuča završila se prebijanjem, smrću jedne osobe i proterivanjem Roma iz mesta Čemodanovka.

Žestoka tuča izbila je u varošici Čemodanovka u južnoj Rusiji, akteri su bili Romi i lokalni Rusi. Jedna osoba je u masovnom obračunu izgubila život.

 

Masovna tuča izbila je 13. juna, a desetine Roma je nakon obračuna napustilo ovo mesto u regionu Penza. Najteže je prošao jedan pripadnik romske zajednice koji je izgubio život usled zadobijenih povreda glave.

 

Do sada je uhapšeno 28 osumnjičenih, a svi su Romi. Visoki zvaničnik Nikolaj Moskalenko rekao je da je 43 Roma napustilo selo.

Neki od svedoka masovne tuče u kojoj su "letele" šake, letve i gvozdene štangle, kažu da je u sukobu učestvovalo čak 150 ljudi.

 

Moskalenko koji je odgovoran za međuetničke odnose u regionu Volgograd izjavio je kako su većina evakusanih nakon tuče žene i deca, a oko 900 njih odvezeno je autobusima u oblast Astrahan na jugu uz Kaspijsko more.

 

Portparolka oblasti Dina Čeremuškina rekla je da je oko 130 romskih kuća ispražnjeno. Na Jutjubu su se pojavili video snimci u kojima se, prema navodima, vidi kako gore romske kuće.

 

Kurir.rs/BBC
Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...