DŽONSON U PROBLEMU NAKON SVAĐE SA PARTNERKOM: Rejting mu vrtoglavo pada jer nije hteo da kaže što se čula vika i lupanje iz njegove kuće
Foto: EPA / Andy Rain

incident

DŽONSON U PROBLEMU NAKON SVAĐE SA PARTNERKOM: Rejting mu vrtoglavo pada jer nije hteo da kaže što se čula vika i lupanje iz njegove kuće

Planeta -

Favorit za mesto britanskog premijera Boris Džonson je danas pod pritiskom da javnosti objasni bračnu svađu u njegovom domu i dolazak policije na poziv suseda zabrinutog zbog bučne rasprave praćene kricima i lupanjem vratima.

Sused je pozvao policiju u noći između četvrtka i petka nakon što je čuo žestoku svađu u domu Džonsona i njegove partnerke Keri Sajmonds u južnom delu Londona.

Prema anketi nedeljnika Mejl on sandej (Mail On Sunda), ta afera je uticala na pad popularnost Džonsona kod britanskih glasača, ali se čini da je zadržao podršku konzervativaca u borbi za mesto lidera stranke i mesto premijera. Njegov protivnik u toj trci je šef britanske diplomatije Džeremi Hant.

Oko 160.000 članova vladajuće Konzervativne stranke do kraja jula će izabrati novog lidera koji će zameniti Terezu Mej.

Džonson je juče odbio da odgovori na pitanje o svađi tokom predizborne kampanje u Birmingemu. "Ne verujem da ljudi žele da čuju takve stvari", rekao je jednom novinaru i dodao da je bolje baviti se političkim pitanjima i primenom Bregzita.

Međutim, član Konzervativne stranke Malkolm Rifkind ocenio je danas da se ne kaže "nemam komentar" kad je u pitanju dolazak policije. "To znači da se možda nešto krije", rekao je Rifkind za radio Bi Bi Si (BBC).

Alan Dankan, bivši državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova kada je Džonson bio šef diplomatije, izjavio je da Džonson ima "manjak discipline" tokom čitave karijere i dodao da "iznad njegove glave uvek lebdi veliki znak pitanja".

List Gardijan preneo je da je policija posetila dom Borisa Džonsona i da se iz stana, prema navodima suseda, čuo glas Keri Sajmonds koja ja vikala "Izlazi iz mog stana".

"Policija je otišla na lice mesta i razgovarala sa stanarima. Policajci nisu primetili nikakav prekršaj niti neki razlog za zabrinutost, tako da nisu imali razloga da intervenišu", navela je policija.

Sused koji je iz svog stana čuo svađu, rekao je Gardijanu da je tri puta pokucao na vrata stana Borisa Džonsona ali mu niko nije otvorio.

(Kuirir.rs/Beta-AFP/Foto: EPA / Andy Rain)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track