DRAMATIČAN SUSRET RUSKIH I AMERIČKIH BRODOVA: Odred plovila iz Rusije došao u posetu Kubi, američki razarači ih pratili u stopu (VIDEO)
Foto: Profimedia

zveckanje oružjem

DRAMATIČAN SUSRET RUSKIH I AMERIČKIH BRODOVA: Odred plovila iz Rusije došao u posetu Kubi, američki razarači ih pratili u stopu (VIDEO)

Planeta -

Odred brodova Severne flote na čelu sa fregatom "Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov" ušao je u luku Havane a planira se i dolazak ambasadora Rusije na Kubi Andreja Guskova i predstavnika komande Oružanih snaga Kube, izjavio je portparol Severne flote Vadim Serga.

Odred brodova krenuo na dugu plovidbu 26. februara iz Severomorska a prešli su oko 28 hiljada nautičkih milja.

Dok su Rusi uplovljavali u luku, američki ratni brodovi su krstarili kubanskom obalom. Na samo nekoliko kilometara od ruskih brodova našao se i razarač naoružan krstarećim raketama USS "Džejson Danam".

Saopšteno je da su ruski moreplovci tokom plovidbe posetili luke u Republici Džibuti i Kolombu, kao i kinesku luku Ćingdao zbog učešća u proslavama povodom 70. godišnjice pomorskih snaga Narodne oslobodilačke vojske Kine.

Odred je majske praznike proveo u Vladivostoku, zatim su prešli Tihi okean, presekli ekvator i uplovili u luku Puerto Bolivar u Ekvadoru. Prošle sedmice odred je prešao Panamski kanal i uplovio u Karipsko more.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto ilustracija: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track