INDIJA OTKAČILA POMPEA: Što se tiče ruskog S-400, radićemo ono što je u našem nacionalnom interesu (VIDEO)
Foto: EPA

DIPLOMATSKI

INDIJA OTKAČILA POMPEA: Što se tiče ruskog S-400, radićemo ono što je u našem nacionalnom interesu (VIDEO)

Planeta -

Indija je poručila SAD da ona sarađuje s drugim državama na osnovu svog nacionalnog interesa, a tako je i u slučaju indijske nabavke ruskog PVO sistema S-400.

Ovo je šefu američke diplomatije rekao njegov indijski kolega Subrahmanjam Džaišankar na sastanku u Nju Delhiju, gde je Majkl Pompeo jutros stigao da bi izvršio pritisak na vrh države kako bi Indija prekinula saradnju s Rusijom i Kinom i okrenula se Americi.

"Imamo odnose s brojnim zemljama, i oni imaju svoju istoriju. Postupamo u skladu sa svojim nacionalnim interesom, a deo našeg strateškog partnerstva je sposobnost svake države da poštuje nacionalne interese druge zemlje", kazao je Džaišankar na zajedničkoj konferenciji za novinare s Pompeom i zahvalio predsedniku SAD Donaldu Trampu na pomoći u borbi protiv terorizma.

Pompeo se pred novinarima držao opštih tema, pa je izjavio da je Indija "najveći trgovinski partner" SAD, ali i važan prijatelj.

"Imamo ekonomsku i trgovinsku saradnju, naše dve države mogu da direktno ulažu jedna u drugu, otvaraju poslove, stvaraju dobra"

Modi i Tramp sastaće se na marginama samita G20 u Japanu kasnije ove nedelje.

Kurir.rs/Times of India

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track