Novinar tabloida San hakovao kompjutere poznatih

uhapšen

Novinar tabloida San hakovao kompjutere poznatih

Planeta -
On je sedmi osumnjičeni u policijskoj operaciji Tuleta, koja se bavi optužbama da su novinari upadali u kompjuterske sisteme kako bi krali informacije

LONDON - Britanska policija je danas u Londonu uhapsila 35-godišnjeg novinara tabloida San tokom istrage o tvrdnjama da su pripadnici sedme sile hakovali tuđe kompjutere u potrazi za informacijama. Kako su naveli zvaničnici Skotland jarda, još neimenovani novinar je lišen slobode u svojoj kući u severnom Londonu zbog sumnji da je "rukovao ukradenim stvarima", i sada je na ispitivanju u policiji.

Kompanija Njuz internešnal Ruperta Merdoka, vlasnik Sana, potvrdila je da je osumnjičen zaposlen u tom tabloidu kao novinar. On je sedmi osumnjičeni u policijskoj operaciji Tuleta, koja se bavi optužbama da su novinari upadali u kompjuterske sisteme kako bi krali informacije.

To je jedna od tri paralelne policijske istrage, koje su proistekle iz skandala sa novinarskim hakovanjem mobilnih telefona poznatih ličnosti. Ta afera potresa Britaniju već godinu dana i dovela je, pored ostalog, do gašenje tabloida Njuz of d vorld u vlasništvu Njuz internešnala. Do sada je 24 ljudi uhapšeno u istrazi povodom hakovanja govorne pošte na mobilnim telefona, a 41 u vezi sa korupcijom na liniji mediji - javni službenici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track