SLEPI PUTNIK ISPAO IZ AVIONA IZNAD LONDONA: Nigerijac pao u dvorište u predgrađu, a broj žrtava je mogao da bude veći (VIDEO)
Foto: Profimedia

bizarno

SLEPI PUTNIK ISPAO IZ AVIONA IZNAD LONDONA: Nigerijac pao u dvorište u predgrađu, a broj žrtava je mogao da bude veći (VIDEO)

Planeta -

Nesrećni čovek se verovatno smrzao na letu iz Najrobija u London.

Avion Kenija Ervejza krenuo je da spušta točkove i sleće na Hitrou. "Čula sam udarac i mislila kako je skela pala. Muž se popeo da vidi šta se događa i vratio se izbezumljen. Komšinica mu je rekla da im je u vrt s neba pao čovek", ispričala je stanovnica predgraša Klepam. Nepoznati muškarac pao je u vrt, jako blizu komšije koji se sunčao u tom trenutku.

"Srećan je što čovek nije pao na njega. Udario bi ga i ubio", rekao je prijatelj komšije (20) koji je za dlaku izbegao smrt. Zbog siline udarca, telo nesrećnog slepog putnika je oštetilo beton u dvorištu.

"Nije ni shvatio što se događa, zaspao je u dvorištu dok se sunčao i probudio ga je udarac. Telo je bukvalno palo metar od njega, bio je jako potresen", kaže prijatelj komšije.

"Nekoliko nas je bilo u kući, srećom je samo je on bio napolju. Nitko ne bi preživeo taj udarac, bio je zastrašujući", objasnio je prijatelj. Dodao je da je potreseni komšija otišao iz svoje kuće u Londonu i privremeno se preseliko kod svoje porodice van grada.

Policija je potvrdila da je reč o ilegalnom putniku koji se vozio u podvozju avion koji je putovao iz Nairobija u London. Smrt im nije sumnjiva. Iz Kenija Ervejza kažu da se radi o nesrećnom slučaju i poručili su da sarađuju svlastima.

Iako su pokušali da identifikuju telo, policija to još nije uspela. Svedoci i ostali poznanici čoveka u čiji dvorište je pao ističu da ono nije preterano veliko, a da je u njemu nakon udarca bilo više nego samo krvi. Telo je potpuno uništeno.

Istražitelji su uspjeli pronaći torbu, hranu i vodu u delu aviona u kojem se putnik krio.

Još nije poznato je li putnik bio mrtav i pje nego što je pao. Na visini na kojoj je bio avion zna da bude i -60 stepeni Celzijusevih, a nivo kiseonika značajno opada.

Policija je potvrdila da je bilo retkih slučajeva gde ljudi to prežive, ali da uglavnom izgube svest zbog manjka kiseonika i hipotermije i jednostavno ispadnu kada avion izvuče točkove.

U junu 2015. Karlito Vale iz Mozambika sakrio se u podvozje aviona Britiš ervejza. Pao je na krov kancelarje u Ričmondu. Drugi čovek je čudom preživio isti let iz Južne Afrike. U podvozju je bio čak 11 sati.

Rumun (20) također se sakrio u podvozje privatnog aviona koji je letio iz Beča na londonski Hitrou 2010. Leteo je relativno nisko zbog čega je muškarac imao dovoljno kiseonika.

U junu 2013. Kikmet Komur (32) iz Turske ostao je bez kiseonika u podvozju aviona Britiš ervejza. "Ukrcao" se u Istanbulu i hteo je da ode u London da vidi svoju devojku.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track