Najnovije vesti

AMERIČKA MISIONARKA IZ PAKLA: Sa kursom prve pomoći glumila lekarku, zbog nje umrle STOTINE AFRIČKIH MALIŠANA (VIDEO)
Foto: Screenshot

odvratno

AMERIČKA MISIONARKA IZ PAKLA: Sa kursom prve pomoći glumila lekarku, zbog nje umrle STOTINE AFRIČKIH MALIŠANA (VIDEO)

Planeta

Dve majke iz Ugande optužile su američku misionarku da se predstavljala kao medicinski radnik i tako izazvala smrt njihovih beba,.javlja CNN.

Protiv Rene Bah i njene matične religiozne, neprofitne organizacije "Serving His Children" (SHC), koju je ona osnovala, podignuta je građanska tužba u Ugandi zbog vođenja "medicinske ustanove" bez dozvole.

Tužile su ih majke umrlih beba, Gimbo Zubedi i Kakai Anet, ali i organizacija "Women's Probono Initiative" (WPI) koja promoviše prava žena u Ugandi.

Prema navodima WPI-ja, Zubeda i Anet smatrale su kako je Bach "lečnica" i da je njezin objekt u okrugu Jinja u Ugandi "medicinska ustanova", jer se Bah pojavljivala u belom mantilu kuti noseći stetoskop i često davala lekove deci.

U tužbi se navode izjave dvoje bivših radnika SHC-a koji su takođe verovali da je Bah lekara.

Dejvid Gibs III, advokat Bahove, izjavio je u saopštenju za novinare da je ona "neko vreme radila s ugandskim medicinskim stručnjacima i da je naučila veštine potrebne u pružanju prve pomoći“.

U tužbi se također tvrdi da je zbog postupaka Bahove i SHC-a umrlo "stotinu dece". Bivši vozač SHC-a Čarls Olvendži izjavio je da je tu radio osam godina i da je "svake nedelje vozio najmanje sedam do deset tela dece nazag u njihova sela".

Rekao je kako je svakoj unesrećenoj porodici dao određenu sumu novaca, mali mrtvački sanduk i vrećicu kukuruznog brašna kao izraz saučešća.

Gibs je odbacio to svedočanstvo kao "strahovito netačno".

"Kada bi se sve to sabralo, imali biste na hiljade mrtve dece, što jednostavno nije tačno“, rekao je Gibbs i dodao kako je tokom deset godina delovanja SHC-a uspešno izlečeno 3.600 dece, a 105 ih je umrlo.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...