PILOT SNIMIO OBRAČUN IZNAD CRNOG MORA: Američki posejdon išao ka ruskoj granici, ovako ga je suhoj oterao! (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

NIJE IMAO ŠTA TU DA TRAŽI

PILOT SNIMIO OBRAČUN IZNAD CRNOG MORA: Američki posejdon išao ka ruskoj granici, ovako ga je suhoj oterao! (VIDEO)

Planeta -

Lovac Su-27 dežurnih vazduhoplovnih snaga Južnog vojnog okruga Rusije podignut je u vazduh kako bi presreo američki izviđački avion P-8A "posejdon" koji je leteo iznad neutralnih voda Crnog mora i približavao se granici Rusije.

"Za presretanje podignut je lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga", navodi se u saopštenju Ministarstva.

​Posada ruskog aviona se "približila na bezbednoj udaljenosti i vazdušni objekat identifikovala kao američki izviđački avion P-8A 'posejdon', koji je odmah promenio pravac leta od državne granice Rusije“.

Kako se navodi, Su-27 poštovao je međunarodna pravila za korišćenje vazdušnog prostora i, nakon završetka zadatka, vratio se na bazni aerodrom.

​Prema navodima portala Plejn radar, američki avion poleteo je iz vazduhoplovne baze u Italiji uveče 3. jula, nakon čega je izviđao duž ruske obale Crnog mora.

Avion "boing P-8 posejdon" je patrolni avion predviđen za otkrivanje i uništavanje neprijateljskih podmornica u područjima patrole, izviđanja, učešća u protivpodmorničkim i operacijama spasavanja.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: Twitter/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track