Najnovije vesti

ZBOG KUKAVIČLUKA POLICAJCA STRADALO 58 LJUDI: Dok je monstrum sa prozora hotela u Las Vegasu sejao smrt, on je čekao u hodniku! STIGLA GA KAZNA! (VIDEO)
Foto: Screenshot

tako treba

ZBOG KUKAVIČLUKA POLICAJCA STRADALO 58 LJUDI: Dok je monstrum sa prozora hotela u Las Vegasu sejao smrt, on je čekao u hodniku! STIGLA GA KAZNA! (VIDEO)

Planeta

Policajac iz Las Vegasa, koji se "smrznuo" usred hotelskog hodnika dok je naoružani napadač ispaljivao metke na festivalu kantri muzike 2017. godine, pri čemu je ubio 58 osoba i ranio još stotinu, dobio je otkaz.

Snimak kamere pokazuje kako se policajac Kordel Hendreks i radnici obezbeđenja zavlače i skrivaju u hodniku dok je napadač pucao na ljude. Prema policiji, napadač je ispalio stotine metaka u rasponu od 10 minuta.

 

Policija u Las Vegasu potvrdila je kako je Hendreks dobio otkaz još 20. marta. Odluka je donesena gotovo godinu i po nakon masakra - najsmrtonosnije masovne pucnjave u modernoj američkoj istoriji.

 

 

Stiven Gramas, predsednik Udruženja za zaštitu policije u Las Vegasu, potvrdio je da je Hendreks dobio otkaz zbog svoje odluke da ostane u hodniku, ali je to ujedno nazvao 'političkim paravanom' s obzirom na to da odluka nije donesena dok nije pušten snimak koji je doneo medijsku pažnju.

 

"Mi smo znali za video snimak i njegove izjave mnogo pre nego što su ga otpustili", rekao je Gramas. U snimcima objavljenim prošle godine vidi se kako Hendreks i hotelsko obezbeđenje idu hodnikom s izvučenim pištoljima, dok se u pozadini čuje ispaljivanje stotina metaka.

 

"Sranje, to je brza paljba", neko je rekao. "O moj Bože!" Odgovorio je Hendreks. Zatim Hendreks javlja svoju lokaciju kako bi uputio službenike, obaveštavajući ih da izvor pucnjave dolazi sa sprata iznad njih. Videlo se da je grupa krenula prema stepenicu sve dok jedan nije rekao: "Od***i odavde", nakon čega su se muškarci sakrili u blizini hotelskih apartmana.

U svom izveštaju o incidentu Hendreks je napisao da je bio "prestravljen" čim je čuo automatsku pucnjavu."Znam da sam oklevao, sećam se da sam bio prestravljen i mislim da sam se smrznuo tamo u sredini hodnika. Koliko dugo, ne mogu reći.", pisao je Las Vegas Rivju Žurnal.

 

Hendreks je tada bio u pratnji policijskog pripravnika kojem je to bio prvi dan u službi, rekao Gramas. Dok je grupa čekala u hodniku, policijski službenici u cijelom su području slušali o višestrukim žrtvama pucnjave na festivalu.

Hendreks je u odeljenju policije bio 12 godina. Gramas je kazao kako se policijski sindikat usprotivio njegovom otpuštanju i da će podržati policajca u arbitraži s odeljenjem.

 

"Podupiremo ga kada se događaj pogleda celokupno. Nije mogao ući u tu sobu sam, odnosno, samo s propravnikom. Otpušten je tek nakon što je snimak puštena u javnost".

 

Kurir.rs/100posto.hr

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...