RUSIJA SE OPRAŠTA OD HEROJA NASTRADALIH U PODMORNICI: Sahrana je zatvorena za javnost, porodice i kolege ostavljaju cveće (VIDEO)
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

pozdrav herojima

RUSIJA SE OPRAŠTA OD HEROJA NASTRADALIH U PODMORNICI: Sahrana je zatvorena za javnost, porodice i kolege ostavljaju cveće (VIDEO)

Planeta -

Sahrana mornara koji su poginuli u podmornici na Barencovom moru počela je na Serafimovskom groblju u Sankt Peterburgu i zatvorena je za javnost.

Na sahranu su došli pripadnici komande ruske mornarice sa crvenim karanfilima u rukama i porodice žrtava sa vencima. Sahrana je počela opelom.

Ranije je odlučeno da će svih 14 podmorničara biti sahranjeno u Sankt Peterburgu, pored memorijalnog spomenika poginulima u podmornici "Kursk".

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara.

Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara.

Podmorničari su se bavili proučavanjem hidrosfere. Nakon izbijanja požara, prvi je, iz odeljenja zahvaćenog požarom, evakuisan civilni predstavnik industrije, nakon čega je iza njega zatvoren otvor, kako bi se sprečilo dalje širenje požara.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je da se posada posthumno odlikuje državnim nagradama.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track