Najnovije vesti

U MERKELINOJ STRANCI RAZMIŠLJAJU O SMENI ZBOG DRHTAVICA: Već joj spremili i zamenicu
Foto: AP Kay Nietfeld

LOŠE ZDRAVLJE

U MERKELINOJ STRANCI RAZMIŠLJAJU O SMENI ZBOG DRHTAVICA: Već joj spremili i zamenicu

Planeta

Zbog zdravstvenog stanje nemačke kancelarke Angele Merkel u redovima Hrišćansko-demokratske unije razgovara se o tome da bi ona trebalo da se povuče pre 2021. godine, kažu izvori iz CDU, prenosi Rojters.

Merkelova je u sredu po treći put viđena kako se trese, prilikom dočeka finskog premijera. Kancelarka je, kršeći protokol, sedela tokom svečane ceremonije sa premijerom Danske u Berlinu danas.

Uprkos tome što Merkelova insistira da se oseća dobro, unutar CDU se već razgovara o tome kada bi trebalo da "preda štafetu" svojoj naslednici Anegret Kramp-Karenbauer, prenosi Rojters.

 

Merkelova je već ranije najavila da se neće kandidovati na izborima nakon isteka trenutnog mandata. Ona je u decembru prošle godine ustupila mesto predsednice CDU Kramp-Karenbauerovoj.

 

Kako kažu izvori, zbog Merkelinog stanja se dovodi u pitanje da li će dogovor između nje i Kramp-Karenbauerove moći da dočeka 2021. godinu.

Rojters dodaje da Merkelova nema istoriju teških bolesti, ali je pod pritiskom medija da bude otvorenija o svom zdravstvenom stanju.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Kay Nietfeld)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...