JEZIVI PRIZORI KAO IZ HOROR FILMA: 60 ptica palo iz vedra neba na zemlju! Krv im tekla iz očiju uz jezivo kreštanje umirale sporo i okrutno! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

strava u Australiji

JEZIVI PRIZORI KAO IZ HOROR FILMA: 60 ptica palo iz vedra neba na zemlju! Krv im tekla iz očiju uz jezivo kreštanje umirale sporo i okrutno! (VIDEO)

Planeta -

Gotovo 60 ptica odjednom je palo "iz vedra" neba u blizini osnovne škole u Južnoj Australiji. Ovom nesvakidašnjem prizoru svedočili su brojni užasnuti posmatrači, a sumnja se da je došlo do masovnog trovanja ptica.

"Bilo je kao da smo u nekom horor filmu, desetine ptica su padale na zemlju i krvarile iz očiju na obroncima blizu Adelejda", kazao je slučajni prolaznik za Gardijan.

Sara King, osnivač agencije za spasavanje ptica, izjavila je kako je jedan od njenih radnika otkrio ptice u sredu i vidno se uznemirio.

"Samo su dve ili tri ptice zapravo uginule. Ostale su samo kreštale na tlu. Više nisu mogli da lete, krvi je bilo svuda", opisao je strašnu scenu jedan od spasilaca koji su od ukupno 60 ptica spasili samo dve.

Među mrtvim pticama bila je i korela koja se smatra štetočinom u Južnoj Australiji, a lokalno veće je odobrilo istrebljivanje ove vrste. Međutim, većina ubijenih ptica pripadala je drugim vrstama, a među njima je bilo i zaštićenih vrsta.

"Ovo je bila spora, strašna i nepotrebno okrutna smrt koja je trajala nedeljama", zaključila je King napomenuvši da je otrov uzrokuje unutrašnje krvarenje koje je trajalo nedeljama.

Iako se veruje se da se zaista radi o masovnom trovanju lokalni veterinari pripremaju toksikološki izveštaj, ali rezultati još nisu dovršeni.

Veće u Aleksandrini opisuje ptice vrste korela kao "smetnje zajednici" koje prave velike probleme u gradskim i ruralnim područjima. Naime, jata ptica oštećuju zgrade, drveće i useve.

Kurir.rs/Večernji list/Gardijan

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track