DEČAK (14) IZVRŠIO SAMOUBISTVO PRED ŠOKIRANIM UČENICIMA: Dao ranac i telefon, pa se bacio pod voz! Nije više mogao da trpi vršnjačko nasilje, ŠKOLA SE PRAVI BLESAVA!
Foto: Shutterstock

VRŠNJAČKO NASILJE

DEČAK (14) IZVRŠIO SAMOUBISTVO PRED ŠOKIRANIM UČENICIMA: Dao ranac i telefon, pa se bacio pod voz! Nije više mogao da trpi vršnjačko nasilje, ŠKOLA SE PRAVI BLESAVA!

Planeta -

Desetine užasnutih učenika iz grada Črtsi u Velikoj Britaniji prisustvovalo je smrti svog školskog druga (14), kojeg je udario voz. Dečak je odlučio da izvrši samoubistvo, pa je nakon što je svojim drugovima predao stvari, legao na šine ispred voza.

Oni koji poznaju učenika, za kojeg mediji pišu da se zove Sem Konor, tvrde je bio meta vršnjačkog nasilja i da su ga konstantno maltretirali.

Policija je odmah došla na lice mesta i sklonila je učenike sa perona, kako bi forenzičari mogli da obave svoj posao. Lekari Hitne pomoći su takođe bili na licu mesta.

Na stanici je pronađen i komad papira pa se veruju da bi to mogla da bude oproštajna poruku koju je učenik ostavio. Nesrećni dečak je pohađao Seližan srednju školu, na čijoj internet stranici stoji da je njihova ustanova "srećna i napredna zajednica".

Jedan od dečakovih prijatelja je rekao: "Ovo je užasno, imam prijatelje koji su bili tamo i sve videli".

"Sem je predao svoju torbu i telefon drugovima, a onda je legao na šine ispred voza. Neki od starijih učenika su pokušali da zbrinu mlađe i da se uvere da su dobro.

Priča se da je bio maltretiran. Ostalo je samo četiri dana do kraja školske godine, pa biste pomoslili da će potražiti pomoć. Sreo sam ga u prolazu i izgledao je srećno. Ali pretpostavljam da nikada ne znate šta se stvarno događa sa nekim. To je bio šok", dodao je on.

Veliki broj učenika, roditelja i ostalih građana su ostavljalo je cveće na stanici gde se čitav događaj i odigrao. Jedna majka je istakla da nasilje postaje ozbiljan problem i da je njen sin video Sema na igralištu.

"Nikada nije video da ga je neko napao, ali je znao da ga mlatretiraju. To je užasno", rekla je ona.

Direktor škole Džejms Kibl je napisao emotivno pismo roditeljima nakon tragedije.

"Ovo je neverovatno teška situacija ali znajući veru, saosećanje i snagu naše školske zajednice, uveran sam da ćemo zajendo raditi i biti podrška jedni drugima", rekao je on.

foto: AP

On je dodao da će savetnici i psiholozi pružati podršku učenicima. Portparol škole je rekao da nemaju nikakve podatke o tome da je dečak bio maltretiran i da to trenutno ne mogu da komentarišu.

Britanska saobraćajna policija je izjavila da se događaj desio 15. jula, a da je dečak (14) proglašen mrtvim na licu mesta. Incident se ne tretira kao sumnjiv, a telo će pregledati patolog.

Nakon ovog događaja usledila je nova tragedija. Još jedna osoba se bacila pod voz ali sa sledeće stanice. Nisu još poznati detalji, kao ni to da li su ove dve smrti povezane.

Kurir.rs/Dejli mjjl

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track