PREDSTAVNIČKI DOM GLAT ODBIO GRINOV ZAHTEV: Ništa od Trampovog impičmenta! Nensi Pelosi zaustavila svoje demokrate i spasla šefa države!
Foto: Profimedia, AP, Printscreen YouTube/MSNBC, Printscreen CBS

SPASLA GA LJUTA RIVALKA

PREDSTAVNIČKI DOM GLAT ODBIO GRINOV ZAHTEV: Ništa od Trampovog impičmenta! Nensi Pelosi zaustavila svoje demokrate i spasla šefa države!

Planeta -

VAŠINGTON - Predstavnički dom Kongresa odbacio je predlog o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih tvitova o četiri demokratske kongresmenke imigrantskog porekla, koje su američki mejnstrim mediji bombastično prozvali Odred.

Predlog o opozivu odbačen je sa 332 glasa protiv i 95 za ne samo zato što su svi republikanci glasali protiv predloga za opoziv koji je pokrenuo demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin, nego što su i Grinove demokrate glasale protiv impičmenta!

Demokrate su glasale sa 137 glasova "protiv" i 95 glasova "za" za predlog o opozivu Trampa.

foto: Profimedia

Nensi Pelosi spasla Trampa

Upravo je demokrata, predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi, sprečila stampedo demokrata na Trampa pre nego što se pojave dodatni dokazi koji bi mogli osvoje i one koji su skeptični prema predsednikovoj smeni.

"Vidite glasanje ogromne većine protiv opoziva i to je kraj toga'', rekao je Tramp novinarima kada je stigao u Severnu Karolinu na miting. On je taj pokušaj nazvao "najsmešnijim projektom u kojem sam ikada učestvovao".

Grin je u zahtevu naveo da je Tramp izneo "rasističke uvrede" na račun obojenih predstavnica demokrata u Kongresu, kao i da Tramp nije sposoban da bude predsednik.

Tramp je kongresmenkama imigrantskog porekla koje stalno kritikuju i prozivaju SAD poručio da se, ako im Amerika ne valja, slobodno vrate u ratom, kriminalom i korupcijom razorene države iz kojih potiču.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track