MAGIČNO JEZERO SKRIVA OPASNU TAJNU: Zvezde Instagrama došle da se slikaju, pa odjednom počele da povraćaju i dobijaju čudan osip!  (FOTO)
Foto: Instagram/izzyandtai

kontaminirana voda

MAGIČNO JEZERO SKRIVA OPASNU TAJNU: Zvezde Instagrama došle da se slikaju, pa odjednom počele da povraćaju i dobijaju čudan osip! (FOTO)

Planeta -

Iako jezero Monte Neme u španskoj Galiciji izgleda idilično i privlači veliki broj turista koji žele da uslikaju ovaj zanimljivi krajolik, istina je daleko mračnija.

Mnogi turisti, posebno tzv. zvezde Instagrama, požalili su se da su zbog posete jezeru počeli da povraćaju i imali druge zdravstvene probleme. Jedan mladić se požalio da je posle kupanja dobio osip i mučninu.

Manuel Fereiro, doktor iz Galicije, rekao je da duži boravak u vodi može prouzrokovati povraćanje i dijareju. Sa druge strane, i da se samo bućnete u jezero verovatno će vam reagovati koža i oči.

Monte Neme je puno opasnih hemikalija i praktično predstavlja toksični otpad.

Nekada je ovde bio rudnik metala volframa zbog čega je voda neobične plave boje. Rudnik je prestao sa radom 80-ih godina, a rude su se koristile u proizvodnji sijalica i kaljenju čelika.

Uprkos svemu, kontaminirana voda ne sprečava posetioce da se prošetaju ili kupaju u jezeru kako bi sliku okačili na Instagram.

Kurir.rs/Independent Foto: Instagram/izzyandtai

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track