TEHERAN DEMANTOVAO, ALI TRAMP I DALJE SIGURAN: Uveren sam da smo oborii iranski dron!
Foto: AP / Carolyn Kaster

burno u zalivu

TEHERAN DEMANTOVAO, ALI TRAMP I DALJE SIGURAN: Uveren sam da smo oborii iranski dron!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je uveren da su američke snage oborile iranski dron kod južne obale Irana, nakon što je Teheran demantovao da je iznad Persijskog zaliva izgubio bespilotnu letelicu.

Tramp je poručio takođe da su SAD spremne da odgovore na druge provokacije, prenosi Rojters.

Zamenik ministra spoljnih poslova Irana Abas Arakči ranije danas je demantovao da je ta zemlja izgubila bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu nakon što su SAD saopštile da je brod američke mornarice "uništio" iranski dron.

"Nismo izgubili nikakvu bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu niti bilo gde drugde. Brinem se da je 'USS Bokser' greškom oborio američki dron!", napisao je Arakči na Tviteru, aludirajući na američki ratni brod u tim strateškim vodama.

Tramp je juče izjavio da je dron leteo na oko 1.000 metara od američkog broda "USS Bokser" i da je ignorisao "višestruke pozive da se povuče".

foto: EPA / MCSN CRAIG Z. RODARTE

Šef Bele kuće je rekao da je u pitanju još jedna neprijateljska akcija Irana, pozivajući druge zemlje da osude, kako je naveo, iranske pokušaje da naruši slobodu plovidbe i globalne trgovine na strateški važnim morskim putevima Persijskog zaliva.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Carolyn Kaster

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track