Najnovije vesti

DRŽIMO VAS NA OKU: Iran poručio SAD da posmatraju sve neprijateljske brodove, a posebno američke!
Foto: Profimedia, Shutterstock

upozorenje

DRŽIMO VAS NA OKU: Iran poručio SAD da posmatraju sve neprijateljske brodove, a posebno američke!

Planeta

Šef iranske ratne mornarice saopštio da Iran posmatra sve američke brodove u Persijskom zalivu i da poseduje čitavu arhivu takvih snimaka.

"Posmatramo sve neprijateljske brodove, a posebno američke. Od momenta kad se otisnu na pučinu pa sve dok ne uđu u naše vode", izjavio je admiral Hosein Kanzadi, komandant itanske ratne mornarice, a preneli su lokalni mediji.

"Kompletirali smo sve snimke i imamo čitavu arhivu fotografija i snimaka, svih dnevnih aktivnosti američkih brodova", dodao je on i objasnio da su svi snimci nastali uz pomoć dronova.

Ova vest samo je nastavak tenzija na relaciji Iran - SAD koje su u jednom momentu pretile da se pretvore u rat, budući da je američki predsednik, nakon obaranja američkog drona izdao, pa povukao naređenje o vazdušnim udarima na Iran.

Takođe, situacija se zaoštrila i zbognapada na tankere koji su prevozili naftu za SAD, a za koje je Vašington optužio Iran.

Potom je britanska kraljevska mornarica zaplenila britanski tanker, pa je Iran zaplenio britanski, da bi na kraju iz teherana saopštili da su razbili mrežu CIA agenata u Iranu i da je nekoliko njih osuđeno na smrt.

Kao dokaz, postavili su njihove fotografije na društvene mreže.

Kurir.rs/B92/Sputnjik

Foto: Profimedia, Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...