Najnovije vesti

SVE ŠTO PUTIN DOTAKNE ZLATA VREDI: Na aukciji u Londonu ponuđeni predmeti iz vremena kad nije bio predsednik!
Foto: AP, Profimedia

ime znači

SVE ŠTO PUTIN DOTAKNE ZLATA VREDI: Na aukciji u Londonu ponuđeni predmeti iz vremena kad nije bio predsednik!

Planeta

Jedna od britanskih aukcijskih kuća najavila je prodaju ličnih stvari poznate premijerke Velike Britanije Margaret Tačer. Početna cena kolekcije iznosi oko 30 hiljada funti sterlinga (oko 33.351 evra). Međutim, i ruski predsednik Vladimir Putin vrlo je interesantan kolekcionarima u svetu.

Pre nekoliko godina na Internetu se u prodaji pojavila vizitkarta predsednika Rusije Vladimira Putina. Na posetnici, koja je štampana 1990. ili 1991. godine, naznačena je tadašnja dužnost Vladimira Putina — Savetnik za međunarodne odnose predsednika Gradskog veća narodnih poslanika Lenjingrada. U to vreme, današnji predsednik Rusije je bio na dužnosti u Sankt Peterburgu.

Osim tipografskih linija, na posetnici je ručno napisano nekoliko brojeva telefona. Vlasnik vizitkarte, koja je dobro očuvana, tražio je za nju 950.000 rubalja (13.450 evra).

Još jedna retkost, koja se dovodi u vezu sa Putinom, prodavana je za 150.000 rubalja (2.123 evra). Reč je o papiru sa državnim grbom, koji je predstavljao potvrdu o registraciji neke kompanije. Dokument je krajem 1993. godine potpisao tadašnji šef Komiteta za spoljne odnose u Sankt Peterbrugu Vladimir Putin.

Informaciju o predstojećoj prodaji ličnih stvari poznate premijerke Velike Britanije Margaret Tačer objavio je britanski list Dejli mejl.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...