SAV UŽAS SIRIJSKOG RATA U JEDNOJ SLICI: Devojčica (5) očajnički pokušava da spase sedmomesečnu sestru koja visi sa ruševina (VIDEO)
Foto: Facebook@syr24ia

tuga

SAV UŽAS SIRIJSKOG RATA U JEDNOJ SLICI: Devojčica (5) očajnički pokušava da spase sedmomesečnu sestru koja visi sa ruševina (VIDEO)

Planeta -

Na potresnoj fotografiji iz Sirije koja kruži društvenim mrežama devojčica (5) drži svoju sedmomesečnu sestru za majicu pokušavajući da je spase.

Na slici se vidi i očajni otac koji se nalazi nekoliko metara više od njih. Slika je nastala nakon što je sirijska vojska bombardovala je Idlib, a deo onoga što se dogodilo vidi se i na snimku.

Bašar al-Šeih novinar je iz SY24 koji se našao na licu mesta. Bašar prvo ništa nije video jer je sve bilo puno krhotina i prašine, samo je čuo zapomaganje muškarca i dečji plač. "A onda je video potresni prizor", dodali su i rekli da je i on zatim pomagao u spasavanju.

Devojčice spasene sa zgrade, ali starija je preminula u bolnici

Dve sestre, starija Riham i mlađa Tuka spasene su netom pre nego što se zgrada koja je pogođena raketama urušila. Obe su prevezene u bolnicu, gde je Riham umrla od zadobijenih povreda. Beba Tuka zasad je na intenzivnoj njezi.

U raketiranju je umrla i njihova majka.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track