HOROR! FBI OTKRIO KANTE PUNE RASKOMADANIH TELA: Agenti zatekli jezive scene u NAUČNOM CENTRU, pozlilo im od onoga što su videli u laboratorijama! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

STRAVA U ARIZONI

HOROR! FBI OTKRIO KANTE PUNE RASKOMADANIH TELA: Agenti zatekli jezive scene u NAUČNOM CENTRU, pozlilo im od onoga što su videli u laboratorijama! (VIDEO)

Planeta -

Kante pune delova ljudskih tela, zamrzivač pun muških polnih organa te muško telo sa prišivenom glavom žene pronašli su agenti FBI kad su upali u Biološki centar u Arizoni.

Agenti FBa u centar za doniranje ljudskih tela ušli su još 2014. godine, a šta su tamo pronašli obelodanjeno je tek sada, kad je osam porodica podiglo tužbu protiv ovog u međuvremenu zatvorenog centra u Finiksu.

U optužnici stoji da je centar u vlasništvu Stivena Gora profitirao na komadajući tela tj. na prodajući delove tela bez pristanka donatora.

Osim delova tela, agenti su u laboratorijima centra pronašli i motorne testere kojima su tela raskomadana.

"Sve je bilo puno krvi i telesnih tečnosti, a tela nisu bila propisno označena, stoji u optužnici. Jedan je agent ispričao da su pronašli 'kante pune ljudskih glava, ruku i nogu'.

Muški torzo sa prišivenom glavom žene visio je na zidu, a u optužnici stoji da se najverovatnije radilo o 'morbidnoj šali' radnika centra. Istraga je pokazala da je centar ilegalno prodavao delove tela i to glave za 500 američkih dolara, ruke za 750 dolara, a celo telo za oko 5.000 američkih dolara. Pronađeno je više od 1.755 delova ljudskih tela u ustanovi, ukupne težine 10 tona.

"Ovo je horor priča. Ova priča je neverovatna", izjavio je Troj Harp, čovek koji je centru donirao tela svoje majke i bake 2012. tj. 2013. godine. Rečeno mu je da će tela biti iskorišćena u naučne svrhe - za ispitivanje tumora i leukemije.

Prema optužnici, ilegalne su radnje u centru započele još 2007. godine.Tužilac navodi da je ustanova prevarila donatore i navela ih da veruju da će tela biti korišćena za istraživanje bolesti ili doniranje organa.

Mat Parker, agent FBI koji je bio na licu mesta i morao da nosi vreće pune delova tela, kaže da mu je posle toga dijagnostikovan PTSP.

'Nisam mogao da spavam noćima nakon što sam to video. Izgledalo je kao neko deponija rastrganih delova tela', rekao je on.

Kurir.rs/Independent

Foto YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track