BIBLIJSKA POŠAST U KOCKARSKOJ MEKI: Najezda skakavaca u Las Vegasu, stručnjaci nemaju dobre vesti (VIDEO)
Foto: Screenshot

strahota

BIBLIJSKA POŠAST U KOCKARSKOJ MEKI: Najezda skakavaca u Las Vegasu, stručnjaci nemaju dobre vesti (VIDEO)

Planeta -

Las Vegas očekuje još jednu noć najezde skakavaca nakon što je entomolog iz Nevade upozorio stanovnike i posetioce da će se ti insekti ovde zadržati još nekoliko nedelja.

Fotografije i snimci skakavaca kako skaču ispod svetla kasina duž širokih ulica s hotelima i zabavnim sadržajima počele su se pojavljivati na društvenim mrežama ranije ovoga nedelje.

Ljudi komentarišu insekte na Tviter i poređuju situaciju sa scenama iz horor filmova, spominju i biblijske odlomke o znacima apokalipse. Ali, entomolog iz Nevade, Džef Najt, rekao je da se stanovnici i posetioci ne trebaju da brinu. Insekti ne nose bolesti niti ne grizu, "verojatno neće" uzrokovati ikakvu štetu na lišću, piše Najt u postu na blogu.

"Uopšteno, oni samo jedu korov", kaže Najt. "Kad ih je tako mnogo, imaju tendenciju da se kreću i ići na sever" dodao je i potvrdio da će oni verovatno biti u blizini još nekoliko nedelja.

Najt je rekao da je reč o uobičajenoj pustinjskoj vrsti skakavaca poznatih kao ravnokrilci koji su tako brojni kao rezultat vlažnog vremena za vreme zime i proleća. Odrastaju u sjevernoj Arizoni, pr no što počnu migraciju na sjever, što je razlog da ih ima u Nevadi.

Posebno se ističu noću u kockarskoj meki jer ih privlače bela ultraljubičasta svetla. Prema zabeleženim podacima, slične najezde skakavaca u Las Vegasu dogodile su se četiri ili pet puta u zadnjih 30 godina.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja