PROCUREO SNIMAK PRETNJI IRANACA POSADI BRITANSKOG RATNOG BRODA: Ne mešate se u operaciju, ne ugrožavajte svoje živote! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

upozoreni

PROCUREO SNIMAK PRETNJI IRANACA POSADI BRITANSKOG RATNOG BRODA: Ne mešate se u operaciju, ne ugrožavajte svoje živote! (VIDEO)

Planeta -

Iranska Revolucionarna garda objavila je danas video i audio snimak na kojem se čuje kako pripadnik ovih snaga upozorava britanski ratni brod da se ne meša, dok iranske snage zauzimaju britanski tanker "Stena Impero" dok je plovio u Ormuskom moreuzu.

U dvominutnom video snimku čuje se kako pripadnik iranskih snaga kaže: "Naloženo vam je da se ne mešate u moju operaciju" i ponavlja: "Naloženo vam je da se ne mešate u ovo pitanje".

Usledio je odgovor sa britanskog ratnog broda Fokstrot 236, čiji oficir kaže da je u blizini međunarodnog priznatog prolaza sa trgovačkim brodom koji je u tranzitu.

"Ne ugrožavajte svoje živote", upozorio je iranski vojnik dodavši da je trgovački brod pod iranskom kontrolom.

Iranski zvaničnici tvrde da je brod "Stena impero", zaplenjen 19. jula pošto je prekršio međunarodna pomorska pravila i plovio pogrešnim kanalima, kao i da je to odgovor na ulogu Britanije u zapleni iranskog tankera kod Gibraltara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track