SUPRUGA VLADARA DUBAIJA PRED ENGLESKIM SUDOM: Odbegla princeza traži zaštitu od maltretiranja i prisilnog braka! Želi i starateljstvo nad decom! (VIDEO)
Foto: Profimedia

sprema se za razvod

SUPRUGA VLADARA DUBAIJA PRED ENGLESKIM SUDOM: Odbegla princeza traži zaštitu od maltretiranja i prisilnog braka! Želi i starateljstvo nad decom! (VIDEO)

Planeta -

Supruga vladara Dubaija, jordanska princeza Haja zatražila je na engleskom sudu zaštitu od maltretiranja i prisilnog braka.

Supruga vladara Dubaija šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, jordanska princeza Haja zatražila je na engleskom sudu naredbu protiv maltretiranja i nalog za zaštitu od prisilnog braka, prenosi Rojters, pozivajući se na sudske dokumente.

Princeza Haja bint al Husein (45), ćerka pokojnog jordanskog kralja Huseina i polusestra kralja Abdulaha zatražila je i starateljstvo nad decom.

Rojters navodi da nalog za zaštitu od prisilnog braka, prema britanskom zakonodavstvu, pomaže onima koje neko tera na brak ili su već u nametnutom braku.

Agencija dodaje da nije jasno na koga se odnose zahtevi princeze Haje koja je pobegla u London, nakon što je saznala da ju je suprug lagao o "zatvaranju i mučenju njegove starije ćerke princeze Latife.

Najmlađa od šest šeikovih supruga sada je u Velikoj Britaniji sa 11-godišnjom ćerkom Džalilom i 7-godišnjim sinom Zajedom i sprema se za višemilionski razvod i borbu za starateljstvo nad decom.

Prema pisanju britanskih medija, ona se, nakon što je saznala je istinu o tome šta je njen suprug uradio sopstevnoj kćerki bojala da će se isto desiti i njoj.

Ćerka vladara Dubaija, Latifa Muhamed al Maktum napustila je Dubai na jahti prošle godine, ali su je uhapsili specijalci i trenutno se nalazi u zatvoru.

Ona je pre hapšenje snimila nekoliko videa u kojima je rekla da joj je život privid, da su je mučili i da je dve godine bila u zatvoru nakon što je kao tinejžerka pokušala da pobegne.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track