BLIZANCI (1) SU MU UMRLI JER IH JE OSTAVIO ZAKLJUČANE U KOLIMA: Huan Rodrigez se nakratko pojavio u sudu, a evo zato mu neće biti suđeno! (VIDEO)
Foto: AP

čudno

BLIZANCI (1) SU MU UMRLI JER IH JE OSTAVIO ZAKLJUČANE U KOLIMA: Huan Rodrigez se nakratko pojavio u sudu, a evo zato mu neće biti suđeno! (VIDEO)

Planeta -

Irački ratni veteran čije su blizanke umrle nakon što ih je osam sati ostavio u automobilu na nezapamćenoj vrućini, za sada neće krivično odgovarati

Huan Rodrigez (39) se u sredu pojavio na kratkom saslušanju u krivičnom sudu u Bronksu sa svojim starijim sinom Tristanom i suprugom pored njega.

Advokat socijalnog radnika pozvao je okružnog tužioca da odustane od optužbi nakon puštanja uz kauciju, nazivajući slučaj "užasnom tragedijom".

Tužioci su rekli sudiji da u ovom trenutku nije preduzeta nijedna radnja da slučaj dođe pred veliku porotu. Otac kaže da je "zaboravio" da su mu jednogodišnji blizanci bili u automobilu dok je napolju temperatura bila 42 stepena.

Svedoci su rekli da je vrištao "Ubio sam bebe" kada se vratio u auto posle smene u lokalnoj bolnici. Dečak i devojčica, Luna i Feniks pronađeni su mrtvi u kolima prošlog petka.

Njegova supruga Marisa Rodrigez rekla je da je njen muž Huan bio "sjajan otac" i da nikada ne bi namerno povredio njihovu decu. "Apelujemo na osećaj pravde da radimo ono što verujemo da je ispravna stvar, a to je da odbacimo te optužbe. Razumeli smo da će nastaviti da ocenjuju sve aspekte slučaja i pozdravljamo njihovu procenu toga", kaže porodični advokat Džoi Džekson.

"Verujemo da će na osnovu činjenica i dokaza doći do zaključka fa je u pitanju užasna tragedija."

U izjavi poslatoj NBC Njuzu u nedelju, Rodriguezova supruga tvrdi da on nikada neće prevazići ovaj gubitak i znam se nikada neće oprostiti sebi zbog ove greške.

Rodriguez je pušten nakon što je u subotu poslao kauciju od 100.000 dolara , a snimljen je u zagrljaju supruge, prenosi Mejl Onlajn.

Prema Njujork Postu, irački ratni veteran Rodriguez rekao je policiji na mestu događaja: "Pretpostavljao sam da sam ih ostavio u vrtiću, pre nego što sam otišao na posao. Komšije su okrivljenog opisale kao oca koji je nedavno postavio dvorac u vrtu kako bi proslavio njihov prvi rođendan.

Kurir.rs/Miror Foto:AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track