LETONSKI GENERAL ROĐEN U SAD OTKRIO DŽOKERA U SUKOBU SA RUSIJOM: Kao u džudou, iskoristićemo snagu neprijatelja protiv njega samog! PRVI DANI SUKOBA SU KLJUČNI! (VIDEO)
Foto: Screenshot

još samo da kaže kako

LETONSKI GENERAL ROĐEN U SAD OTKRIO DŽOKERA U SUKOBU SA RUSIJOM: Kao u džudou, iskoristićemo snagu neprijatelja protiv njega samog! PRVI DANI SUKOBA SU KLJUČNI! (VIDEO)

Planeta -

Ilmar Leins brigadni general Oružanih snaga Letonije izjavio je kako je Letonija “uradila domaći zadatak” nakon agresije Rusije protiv Gruzije 2008. godine.

Letonski general nije propustio priliku da ovaj sukob nazove “ruskom agresijom”. Ipak, nije se dotakao teme kako je sukob započeo gruzijskim granatiranjem ruskih mirovnih snaga iz višecevnih lansera raketa i teške artiljerije tokom 07. avgusta 2008. godine.

Očigledno letonski general ne smatra ovaj napad početkom sukoba.

Brigadni general je istako da letonska komanda šalje vojnike van zemlje da učestvuju u različitim vojnim operacijama, rekavši da je bolje da se bore na drugim teritorijama, jer se tako neće morati boriti u samoj Letoniji.

Inače, general Ilmar Leiins je rođen u Sjedinjenim Državama. General je istakao da je vojska Letonije poslednjih godina unapređena i modernizovana čitavim setom novog naoružanja i opreme.

“Pripremamo se za kupovinu novih patrolnih oklopnih vozila Hamvi a naša vojska uvodi novu maskirnu šemu koja će pružiti bolju zaštitu za naše vojnike".

"Sve radimo kako bismo se što bolje suočili sa ruskom propagandom i pripremili za sveobuhvatnu odbranu".

General je rekao da je u slučaju oružanog sukoba sa Rusijom, kao i sa bilo kojim drugim neprijateljem (što je ipak navedeno samo iz kurioziteta) Letonija spremna da pokaže svu svoju moć.

Spremni smo iskoristiti protivnikovu nadmoć kao u džudou! Naša snaga leži u činjenici da nas Rusija smatra beznačajnim protivnikom u vojnom smislu, ali naša vojna snaga je takva da možemo iznenaditi neprijatelja (Rusiju) već u prvim danima rata.

Letonski general nije tačno objasnio na koji način misli zadiviti protivničku stranu u nekom mogućem sukobu.

Kurir.rs/Logicno.com Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track