Najnovije vesti

TAMNA STRANA ŠPANSKOG LETOVALIŠTA U KOM SU SE POKLALI SRBI: Ovo je utočište za bogate i slavne, ali se iza usidrenih jahti i besnih automobila kriju mutni, višemilionski poslovi kriminalnih bandi iz Rusije, Kolumbije, Maroka, Srbije... (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

drugo lice

TAMNA STRANA ŠPANSKOG LETOVALIŠTA U KOM SU SE POKLALI SRBI: Ovo je utočište za bogate i slavne, ali se iza usidrenih jahti i besnih automobila kriju mutni, višemilionski poslovi kriminalnih bandi iz Rusije, Kolumbije, Maroka, Srbije... (VIDEO)

Planeta
21:14h

Na samo nekoliko koraka od ležaljki i modernih barova najglamuroznijeg španskog letovališta Kosta del Sol, turisti su juče šokirani su posmatrali kako je na balkonu jedne od zgrada u blzini luke, srpski državljanin umalo preklao nožem zemljaka.

Ovo poznato letovalište ima i svoju tamnu stranu. Nedaleko od prelepih plaža prostitutke ugovaraju poslove, a to je samo jedan od neprijatnih prizora koji se mogu videti na ovoj atraktivnoj turističkoj destinaciji, gde se glamur poznatih ukršta sa ratovima narko bandi.

Marbelja je utočište za bogate i slavne i jedno od omiljenih destinacija britanskih turista, ali se često iza usidrenih jahti i besnih automobila kriju mutni, višemilionski, poslovi kriminalnih bandi iz Rusije, Kolumbije, Maroka, Srbije...

Novinari Mirora uputili su se u marinu Puerto Banus, gde vlasnici jahti dnevno potroše 2.000 evra. Iz tog mesta pružaju se dva suprotstavljena sveta.

Ulica Ribera je okrenuta ka okeanu, tu su smešteni butici najpoznatijih svetskih dizajnera, moderni barovi i restorani koji rade do ranih jutarnjih časova.

Ovo je mesto na kome ćete sigurno sresti neku poznatu ličnost, pogotovo fudbalere. No, nije sve kako se čini na prvi pogled. Konobarica iz Škotske, koja tokom leta radi u jednom ovdašnjem baru podelila je sa novinarima da se često sreće sa falsifikovanim novčanicama:

" Ovde možete sresti bezbroj prevaranata koji se predstavljaju kao milioneri, mada ima i onih koji zaista to jesu, iskrena je bila ova devojka.

Samo nekoliko metara dalje nalazi se ulica koju Španci nazivaju Infierno, ili Paklena ulica. Čim se pojavite ovde, ponudiće vam seks i kokain.

Rumunka po imenu Lisa, svoje usluge naplaćuje 150 evra.

"Hajde dušo, ubeđivala je potencijalne mušterije. Nemam čitavu noć. Ovde sam veoma popularna, ali nisam jedina, nije krila Lisa.

U toku večeri su britanski novinari uspeli da izbroje 40 devojaka koje su hodale ovom ulicom i prilazile svakom muškarcu koji bih ih pogledao. Ništa bolji nisu ni trgovci narkoticima. I oni svoje proizvode nude na isti način, bez obzira na prisustvo policije.

Gram kokaina se ovde može nabavati za 70 evra, a čini se da dileri nemaju problem da u najkraćem roku izađu u susret klijentima te nabave i neke druge narkotike. Velika akcija odvija se iz noći u noć u ozloglašenom klubu "Navy bar".  Ovo mesto je magnet za devojke koje se bave prostitucijom a žele da zarade više, budući da ovde mogu da nađu klijente sa dubljim džepom. Za nekoliko minuta su novinare Mirora počele da saleću žene nudeći im seksualne usluge po ceni od oko 300 evra. Jedna od njih je novinarima poručila sledeće:

"Ovo što mi radimo je posao za jedan dan. Ovde ima toliko bogatih muškaraca, zašto ne bismo igrale sa njima? Kad izađemo odavde, srešćemo ih opet na ulici. Ima ih svuda. Pa ovo je Marbelja, dušo!"

Mnogo više zabrinjava porast kriminala na ulicama ovog španskog letovališta. Petnaest ubistva u regiji Malaga u poslednjih deset meseci je dvostruko više nego 2017. godine. Od toga je sedam ubistava bilo u Marbelji i sva su povezana sa organizovanim kriminalom.žejson Koglan, čelnik jedne advokatske firme, objašnjava kako trgovina drogom podstiče nasilje:

"Mislite li da kriminalci brinu kada koriste oružje za koje čak nisu obučeni? Naravno da ne. Suština ove priče je u tome što bi se obični ljudi, turisti, mogli naći između dve vatre, između dva suprotstavljena klana koji se sukobljavaju. Nevini ljudi tako stradaju, kaže ovaj advokat opisujući stanje u Marbelji.

Džejson je potom novinarima ispričao priču jednog pljačkaša banaka:

"Ovde ne postoji samo jedan rat klanova, ovde se vode više njih istovremeno. Kada sam ja pljačkao banke, ovde sam dolazio da potrošim novac. Sad se sve vrti oko narkotika. Blizu smo Afrike, a odatle sve počinje. Svako želi da bude deo toga", završava on svoju priču.

Kurir.rs/Miror

Foto YT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...