NOVI MASAKR U AMERICI ZA MANJE OD 24 SATA: Napadač zapucao u Dejtonu, policija na nogama! Ubio je najmanje 9 ljudi, a 16 ranio! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen: Twitter/Chad Baker

JEZIVO

NOVI MASAKR U AMERICI ZA MANJE OD 24 SATA: Napadač zapucao u Dejtonu, policija na nogama! Ubio je najmanje 9 ljudi, a 16 ranio! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Policija je odgovorila na vatru naoružanog napadača u Dejtonu u američkoj saveznoj državi Ohajo. Prema preliminarnim informacijama ubijeno je najmanje 9 ljudi, dok je 16 ranjeno, piše BBC.

"U 1.22 sata počela je pucnjava u okrugu Oregon. Napadač je mrtav, kao i još devet ljudi. Najmanje 16 osoba prevezeno je u bolnicu sa povredama", saopštila je policija.

Kako je saopšteno iz policije, FBI se nalazi na licu mesta.

Osumnjičenog je navodno neutralisala policija koja pretražuje područje. Za sada nije poznato da li je napadač mrtav ili je odveden u pritvor.

Do pucnjave je došlo u okrugu Oregon u nedelju ujutro. U ovom kraju ima mnogo noćnih klubova, restorana i galerija.

Hitna pomoć je na licu mesta i zbrinjava povređene. Bolnice koje su zbrinule povređene još uvek nisu izašle sa tačnim brojkama, ali kako se spekuliše broj ranjenih varira između 16 i 24.

Neki izveštaji ukazuju na to da bi u ovu pucnjavu moglo da bude uključeno više napadača. Prema pisanju svetskih medija, policija traga za napadačem koji nosi masku.

"U kafiću u kojem sam večeras bio dogodila se pucnjava. Srce mi se slama za one koje je ovo pogodilo. Nikada u životu nisam bio tako prestrašen", rekao je za BNO News Danijel Vilijams, bivši član metal grupe "The Devil Wears Prada".

Očevidac Hana Rej, koja je takođe bila u kafiću, rekla je da je to "najgora stvar koju je ikada doživela".

"Čuli smo pucnjeve dok smo bili na terasi. Utrčali smo u zatvoreni deo kafića, ali su nas odmah izgurali napolje, jer su pucnjevi dolazili iz zatvorenog tog dela lokala. Trčali smo koliko su nas noge nosile i preskočili ogradu, a tokom bega nagazili nekoliko ljudi", opisala je ona na Tviteru.

Ova pucnjava se dogodila samo nekoliko sati nakon što je mladić u gradiću El Paso u Teksasu usmrtio 20, a ranio 26 osoba.

Kurir.rs/RT/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja