Zbog pogibije 19 dece osuđen upravnik vrtića

Loš prevoz

Zbog pogibije 19 dece osuđen upravnik vrtića

Planeta -
Autobus je bio improvizovano sredstvo prevoza i isprva je bio teretni kombi sa devet sedišta, a u njemu se u vreme nesreće nalazilo 64 ljudi

PEKING - Li Đungang, upravnik jednog vrtića na severozapadu Kine, osuđen je na sedam godina zatvora zbog pogibije 19 dece, vaspitača i vozača u čeonom sudaru njihovog autobusa sa kamionom, javila je agencija Sinhua.

Sud okruga Žengning u kineskoj provinciji Gansu juče je Liju izrekao kaznu nakon što ga je proglasio krivim za saobraćajni udes. Autobus je bio improvizovano sredstvo prevoza za decu iz vrtića "Mali doktor" - isprva je bio teretni kombi sa devet sedišta, a u njemu se u vreme nesreće nalazilo 64 ljudi. U sudaru sa kamionom poginulo je 21, a preostalih 43 je povređeno.

Li je bio kako upravnik vrtića, tako i vlasnik vozila. Njegova porodica namerava da se žali na presudu.

Sudar je izazvao provalu gneva u vezi sa bezbednošću školskog prevoza u ruralnim delovima Kine, gde se oblast obrazovanja nedovoljno finansira, a deca moraju da putuju do udaljenih škola zato što su mnoge zatvorene. Potražnja za školskim autobusima je velika, pa su vozila često pretovarena decom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track