OTKRIVEN UZROK SMRTI NAUČNICE KOJA JE STRADALA U GRČKOJ: Natalija je rekla NE BRINI, BIĆU PAŽLJIVA, a onda je pala sa visine od 20 metara! (VIDEO)
Foto: AP

TRAGEDIJA NA GRČKOM OSTRVU

OTKRIVEN UZROK SMRTI NAUČNICE KOJA JE STRADALA U GRČKOJ: Natalija je rekla NE BRINI, BIĆU PAŽLJIVA, a onda je pala sa visine od 20 metara! (VIDEO)

Planeta -

Telo britanske astrofizičarke Natalije Kristofer (34), koja je nestala u ponedeljak na grčkom ostrvu Ikarija kada je otišla na trčanje, pronađeno je dva dana kasnije na dnu provalije.

Istražitelji su saopštili da je Natalija najverovatnije pala sa litice, a veliko kamenje ju je zdrobilo.

Kada je pronađena, nedaleko od smeštaja u kojem je boravila sa dečkom, telo je bilo izlomljeno i prekriveno kamenjem.

Pretpostavlja se da se saplela tokom penjanja i pala sa visine od 20 metara. Nije imala nikakvu sigurnosnu opremu.

foto: AP

Mrtvozornik Nikos Karakukis je istakao da je imala povredu glave i da ništa ne ukazuje na ubistvo, već na nesrećan slučaj.

"Povrede na telu kao i dokazi sa područja na kome je telo pronađeno ukazuju da je njena smrt bila posledica pada", rekao je. Ipak, telo će biti prebačeno u Atinu na detaljniju autopsiju.

Podsetimo, njen dečko je u ponedeljak razgovarao sa njom telefonom kada mu je rekla da ide na trčanje. Međutim, kako se nije vratila, prijavio je nestanak.

Telo nesrećne žene pronašao je vatrogasac dobrovoljac dva dana nakon njenog nestanka, oko 800 metara od hotela.

On je priznao kako su dva puta prošli pored tog dela, ali su je uočili tek iz trećeg puta, jer je teren bio nepristupačan.

"Rekla mi je da trči po stenovitom predelu i obećala mi je da će biti pažljiva, rekla mi je da ne brinem", prisetio se njen partner poslednjeg razgovora.

Kurir.rs/Greek reporter Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track