TAJANSTVENI DOBROTVOR OSTAVLJA DŽAKOVE SA NOVCEM PO CELOM GRADU: Poklonio čak 200.000 evra, a pažljivo je birao kome će pomoći
Direktorka doma koji je dobio pomoć, Foto: Profimedia

njegov identitet ostaje tajna

TAJANSTVENI DOBROTVOR OSTAVLJA DŽAKOVE SA NOVCEM PO CELOM GRADU: Poklonio čak 200.000 evra, a pažljivo je birao kome će pomoći

Planeta -

Nepoznati samarićanin ove godine podelio je nekoliko džakova sa novcem, ukupnom 200.000 evra, u nemačkom gradu Braunšvajgu.

Džakovi u kojima je bio novac u iznosu od 20.000 do 100.000 evra dostavljeni su lokalnom listu Braunšvajger cajtung sa instrukcijama kojoj lokalnoj humanitarnoj organizaciji treba da budu predati.

Tajanstvena osoba je, između ostalog, odlučila da pomogne u popravci crkava i podrži biro koji pomaže žrtvama kriminala. Džakovi sa novcem pojavljuju se povremeno u ovom regionu na severu zemlje od 2011. godine, a samo ove godine podeljeno je oko 200.000 evra.

Identitet dobrotvora je i dalje tajna.

"Jednostavno ne znamo i ne želimo da ugrozimo ovo dobro delo", rekao je novinar lokalnog lista David Mahe.

Glavni i odgovorni urednik izjavio je da je misteriozna osoba u poslednje vreme nekoliko puta stupala u kontakt s listom kako bi poklonila novac.

Poslednja donacija od 100.000 evra ostavljena je za dom za zbrinjavanje teško obolelih lica. Ova ustanova ima 12 kreveta za terminalno i teško bolesne ljude, a svake godine brine o dvadesetak pacijenata.

Direktorka ovog doma Petra Gotsand rekla je da su svi u upravi oduševljeni i da je ovo najveća pojedinačna donacija koju je ustanova ikada primila. Od 2011. do 2013. godine oko 250.000 evra anonimno je dato vrtićima, narodnim kuhinjama i društvenim projektima u ovom regionu.

Kurir.rs/NDR Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track